BeFunky Collage‚1
KULTURA · art

U galeriji Remont se tokom juna mogu videti dve izložbe – „From diaspora to diversities‟, koja traje do 17. juna i izložbu finalista Nagrade D. B. Mangelos za 2016. godinu.

Izložba „From diaspora to diversities‟ u okviru istoimenog projekta je druga u nizu izložbi koje imaju za cilj da predstave različite prakse kroz koje umetnici prenose svoja lična iskustva, istražuju i problematizuju širok spektar tema, od sfere intimnog i svakodnevnog života u nematičnim zemljama do kompleksnosti i specifičnosti socio-kulturnih prostora u kojima privremeno ili trajno žive i rade.

Izložba finalista Nagrade Dimitrije Bašičević Mangelos za 2016. godinu – Kristine Benjocki, Mie Ćuk, Bogomira Doringera, Nine Simonović i Mihaila Vasiljevića – se može pogledati u galeriji Remont od 20. juna do polovine jula. Poslednjih 15 godina Nagrada Dimitrije Bašičević Mangelos važi za jedno od najznačajnjih priznanja namenjenih mladim umetnicima u Srbiji. Na otvaranju izložbe finalista će biti saopštena i odluka žirija o ovogodišnjem laureatu Mangelos nagrade.

Izložba grafika Izložba grafika nastalih na 8. Međunarodnoj grafičkoj radionici „Beogradski susreti“ 2015. Lia Selina:Bajkama inspirisani crteži Bajkama inspirisani crteži Slavne arhitekte na špilu karata Poznate arhitekte na špilu karata Danka Dimitrijević Izložba Danke Dimitrijević „Matematika je jasna“ u galeriji Art for All ·