Pottermore
KULTURA · knjige

Prošlo je dvanaest godina od izlaska romana „Hari Poter i relikvije Smrti“, sedme knjige iz serije romana o popularnom mladom čarobnjaku. Spisateljica Dž. K. Rouling nije sedela skrštenih ruku u međuvremenu, ali se samo povremeno vraćala univerzumu Harija Potera i njegovih prijatelja.

Pre tri godine je učestvovala u pisanju pozorišnog komada Hari Poter i ukleto dete, a uskoro ćemo biti u prilici da pročitamo njene četiri nove priče vezane za svet u kome žive Hari, Hermiona, Ron i drugi junaci ove popularne serije romana. To će biti vrlo kratke elektronske knjige koje se baziraju na tekstu koji je već objavljen u audio formatu pod imenom Hari Poter – Istorija magije.

Njihovim čitanjem ćete saznati više informacija o foklkoru i magiji koja je u srcu sage o Hariju Poteru. U okviru priča će se naći i ilustracije londonskog umetnika Roana Danijela Isona. Prve dve elektronske knjige biće objavljene 27. juna, dok će treća izaći 25. jula, a četvrta 22. avgusta. Ako želite da tih datuma stignu do vašeg čitača elektronskih knjiga, već sada možete da ih poručite na sajtu Amazon.

BeFunky-collage (27) Promocija romana „Adresa” Dragana Velikića u UK Stari grad BeFunky-collage (28) Bookino proleće u znaku žena page cover Festival KROKODIL 2019 1557947446-1557947446_goodreads_misc Bil Gejtsovih 5 preporuka za čitanje ovog leta · ·