gettyimages-515588848-1517419957-cover
PULS GRADA · auto

Čuveni filmski tajni agent je vozio neke od najboljih automobila u istoriji kinematografije, a njegova ikonična vozila, naravno dopunjena raznim korisnim dodacima, su ga spasla od sigurne propasti u većini od 26 filmova u kojima smo ga gledali.

Među njegovim ljubimcima na četiri točka je bilo mnogo odličnih automobila, ali samo njih 5 mogu biti najbolji.

Upoznajte se u našem tekstu sa Bondovim automobilima koje sanja svaki muškarac.

1. FORD MUSTANG MACH 1 u filmu Dijamanti su večni (1971)

Bonda je u ovom filmu igrao već ostareli Šon Koneri. Njegov moćni Ford Mustang Mach 1 je najviše došao do izražaja u sceni jurnjave sa ne baš pametnim američkim policijacima po neonski obojenim ulicama Las Vegasa. Još dugo godina ćemo pamtiti scenu u kojoj kolima prolazi kroz tesnac samo na jednom prednjem i zadnjem točku.

2. BMW 750IL u filmu Sutra ne umira nikad (1997)

Brosnanovo drugo pojavljivanje u ulozi Džejmsa Bonda je svakako jedan od najgorih filmova o čuvenom britanskom tajnom agenta, ali s druge strane, ne može se reći isto i za njegov automobil. Nekarakteristično glomazan za Bonda, BMW 750IL mu je pružio dovoljno prostora za sve moguće korisne gedžete. Verni saradnik Q mu je čak omogućio i da ga vozi sa zadnjeg sedišta uz pomoć touchpad-a.

3. MERCURY COUGAR XR-7 u filmu U tajnoj službi njenog veličanstva (1969)

Zanimljivo je da u jednoj od najspektakularnijih scena jurnjave automobilima u filmovima o Bondu, za volanom nije bio sam tajni agent, već njegova jedina prava ljubav, grofica Tereza Vićenco. Džordž Lezenbi kao Bond joj je pravio društvo na suvozačevom mestu. Ne možemo da kažemo da nam je to zasmetalo, budući da nas to nije sprečilo da uživamo u lepoti i performansama automobila Mercury Cougar XR-7.

4. LOTUS ESPRIT S1 u filmu Špijun koji mi je voleo (1977)

Futuristički Lotus Esprit S1 je ostao u srcu svih vernih fanova agenta 007. On je pomogao Bondu (Rodžer Mur) da pobegne i odbrani se od napada helikoptera, motociklista i automobila u brdima Sardnije tako što se posle duge trke asfaltom transformisao u pravu pravcatu podmornicu!

5. ASTON MARTIN DB5 u filmovima Goldfinger (1964), Operacija Grom (1965), Zlatno Oko (1995), Sutra ne umire nikad (1997), Cazino Rojal (2006) i Skajfol (2012)

Aston Martin DB5 nije bio prvi Bondov automobil, ali je sigurno bio njegov omiljeni, s obzirom na činjenicu da smo ga gledali u čak šest filmova sa tri različita glavna glumca. Ipak, njegov debi u Goldfingeru nam je ostavo najviše urezan u pamćenje. Pogledajte u sledećem videu kako su ga vozili Šon Koneri, Pirs Brosnan i Danijel Krejg.

nissan-star-wars-cars-3coverž Nissan automobili u „Star Wars“ ruhu kupkacover Topla kupka u automobilu? Što da ne! car-40552_960_720cover Samovozeći automobili će povećati konzumaciju alkohola kampercover City letnja preporuka #30: Leto na točkovima · ·