klarkson
U VAZDUHU · urban flash

Ah taj Džeremi Klarkson. Kako uopšte možemo da zamislimo emisiju Top Gear bez njega? Nakon svađe sa producentom emisije, televizija BBC je odlučila da Klarksonu ne produži ugovor koji ističe krajem meseca, i tako se odrekla usluga dugogodišnjeg voditelja njihovog ubedljivo najgledanijeg televizijskog programa.

Prisetimo se nekih od najkontroverznijih Klarksonovih momenata:

1. Top Gear u Argentini

Kada je ekipa Top Gear-a otišla da snima emisiju u Argentini, nije se očekivalo da će nastati međunarodni incident. Ono što je iziritiralo domaćine je činjenica da je auto koji je bio prikazan u emisiji imao registraciju H982 FKL. Argentina i Ujedinjeno Kraljevstvo su 1982. godine vodili rat oko sporne teritorije FoKLandskih ostrva nedaleko od obale ove južnoameričke države. Kao poražena strana u ovom sukobu, Argentinci su vrlo osetljivi oko tog pitanja i na ovu provokaciju su reagovali tako što su bukvalno izbacili ekipu Top Gear-a iz zemlje i demolirali im automobile. Džeremi i producenti sa BBC-a su tvrdili da nisu namerno stavili ove tablice, već da je u pitanju čista slučajnost.

2. Šala na račun štrajkača iz javnog sektora

Komentarišući štrajk radnika iz javnog sektora u Londonu, Klarkson je rekao kako ih „sve treba streljati u prisustvu njihovih familija“ i dodao da mu nije jasno kako se samo usuđuju da protestvuju pored sigurnih penzija koje ih čekaju. Reakcija je u najmanju ruku bila eksplozivna. Na adresu emisije The One Show u kojoj je gostovao, stiglo je preko 20.000 pisama protesta! Po ko zna koji put u karijeri, Džeremi je morao da se izvini i objasni da je sve rekao u šali.

3. „Have yourselves a black cock on me.“

Čak i kada pokušava da kaže nešto lepo, Klarkson se nađe u problemu. Čestitajući kolegama u emisiji na dobro odrađenom poslu napisao je sporni citat na društvenoj mreži Twitter. Black Cock na koji je mislio nije crni penis, već marka tajlandskog viskija. Možda bi bio razumljiviji da je napisao bar velika početna slova, ali pošto znamo s kim imamo posla, čisto sumnjamo da je baš slučajno napisao ime ovog brenda.

4. Vređanje vozača kamiona

Top Gear je emisija koja ne ide uživo. Ako je Klarkson bio direktno kriv za sve pobrojane gafove, krivicu za ovaj treba da snose i producenti, režiseri i montažeri sa BBC-a. Opisujući posao kamiondžije kao menjanje brzina i ubijanje prostitutki, Klarkson je naišao na negativnu reakciju kod dela javnosti i posebno političara iz okruga u kome su se u to vreme desila svirepa ubistva prostitutki. Kamijondžije uglavnom nisu imali problema sa šalom.

5. Tuča sa Pirsom Morganom

Bivši voditelj CNN-a Pirs Morgan je pre odlaska u Ameriku imao dugu karijeru u engleskom novinarstvu. Kao urednik tabloida Daily Mirror, objavio je inkriminišuće slike Klarksona sa direktorkom sa BBC-a. Iznervirani Klarkson je prvo Pirsa polio vodom tokom zajedničkog avionskog leta, da bi ga godinu dana kasnije, na dodeli novinarskih nagrada, tri puta udario u lice i ostavio mu ožiljak na temenu, a sebi polomljene prste. Deset godina nakon ovog incidenta, njih dvojica su se konačno pomirili tokom petočasovnog pijančenja u lokalnom pabu.

Očaj Humor nastao iz očaja Eddie Hall Da li je Eddie Hall najsnažniji čovek na svetu? Instagram Kako postati poznat na Instagramu Mogla je da postane deo bajke Šta je jedan mladić poklonio svojoj dragoj za Dan zaljubljenih