page-kluni-dzonson
KULTURA · film/TV

Magazin Forbes je i ovog leta objavio svoju listu najplaćenijih glumaca u prethodnih godinu dana. Na čelu liste našao se Džordž Kluni, iako se nije pojavio ni u jednom filmu u datom periodu. I pored toga, njemu je pošlo za rukom da u poslednjih 12 meseci inkasira neverovatnih 239 miliona dolara, pre svega zahvaljujući prihodu koji je ostvario od prodaje svoje kompanije za proizvodnju tekile Casamigos britanskom multinacionalnom gigantu Diageo.

Dvejn Džonson zauzima drugo mesto na listi sa gotovo duplo manjom zaradom od svog kolege (124 miliona dolara), s tim da on za razliku od Klunija može da se pohvali činjenicom da je u prethodnih godinu dana glumio u tri veoma popularna blokbastera (Jumanji: Welcome to the Jungle, Rampage i Skyscraper). Činjenica da ga na Instagramu prati čak 114 miliona ljudi mu takođe pomaže da sa filmskim studijima ispregovara visoke honorare.

Prvu petorku najbolje plaćenih glumaca upotpunjuju još i Robert Dauni Džunior (81 miliona dolara), Kris Hemsvort (64,5 miliona dolara) i Džeki Čen (45,5 miliona dolara). Zanimljivo je da su svoje mesto na listi našle i dve zvezde Bolivuda: Akšej Kumar i Salman Kan.

10 najplaćenijih glumaca u prethodnih godinu dana:

  1. Džordž Kluni – $239 miliona
  2. Dvejn Džonson – $129 miliona
  3. Robert Dauni Džunior – $81 milion
  4. Kris Hemsvort – $64,5 miliona
  5. Džeki Čen – $45,5 miliona
  6. Vil Smit – $42 miliona
  7. Akšej Kumar – $40,5 miliona
  8. Adam Sendler – $39,5 miliona
  9. Salman Kan – $38,5 miliona
  10. Kris Evans – $34 miliona
Teška vremena u El Rojalu Stigao trejler za film „Teška vremena u El Rojalu“ Nemilosrdni plišani „Nemilosrdni plišani“ – ovo nije film za decu! 723190-true-detective-season-3 Stigao je trejler za treću sezonu serije „True Detective“ Suspiria-Trailer Dakota Džonson je zvezda novog horora „Suspirija“ · · · ·