Džudi Kertin 1
KULTURA · knjige

Gošća predstojećeg Sajma knjiga i izdavačke kuće Kreativni centar biće Džudi Kertin, savremena irska spisateljica za decu i mlade. Njene knjige su bestseleri u Irskoj, a prevedene su i na srpski, portugalski, nemački, ruski i litvanski jezik. Kreativni centar objavio je do sada četrnaest knjiga Džudi Kertin.

U ediciji Svet je jedan, namenjenoj osnovcima, objavljen je njen najpoznatiji serijal od sedam romana o najboljim drugaricama Alis i Megan, kao i pet knjiga iz popularnog serijala o devojčici Ivi Gordon. Novi serijal o tinejdžerkama Moli i Bet obuhvata tri romana, od kojih su za sada prevedena i objavljena dva – Time after Time i Stand by Me. Za roman Stand by Me Džudi Kertin je 2017. osvojila Nagradu za najbolju dečju knjigu u Irskoj.

Druženje Džudi Kertin sa čitaocima održaće se u utorak, 23. oktobra, u 18 časova, u Klubu knjižari Kreativni centar (Makedonska 30, Beograd), prvoj specijalizovanoj knjižari za decu i mlade.


baner_sajamknjiga2018_1136x455_srp 63. Beogradski sajam knjiga O Dugmetu i sreci 3D Kreativni centar preporučuje: Roman „O dugmetu i sreći“ stephen-king Uz ovih 8 pravila naučite da pišete kao Stiven King Edicija Školice sa BELMA Kreativni centar osvojio nagradu na Frankfurtskom sajmu knjiga · · ·