EKV Reload
KULTURA · art

„Nešović Fine Arts“ galerija u saradnji sa svetski priznatim umetnikom srpskog porekla Vukom Vidorom, producent je umetničkih grafika u ograničenom tiražu sa svojeručnim potpisom umetnika posvećenih najvećem rok bendu sa ovih prostora – „Ekatarini velikoj“.

Povod je istovremeno objavljivanje remasterizovanog izdanja poslednja četiri albuma ove grupeLjubav, Samo par godina za nas, Dum dum i Neko nas posmatra. Inspiracija za grafike su omoti albuma, koje je svojevremeno u saradnji sa ovom grupom dizajnirao Vidor. 

Grafike su izrađene na posebnom grafičkom papiru visokog kvalieta i svaka sadrži svojeručni potpis umetnika olovkom. Tiraž je ograničen na svega 50 komada po grafici, a dostupne su u pretprodaji pojedinačno ili kao komplet od četiri u posebno dizajniranoj ambalaži na sajtu Nešović Finearts kao i na sajtu Mascom-a do 15. decembra.

Meni je bila čast da sa mojim prijateljima iz EKV delim svoje vizuelne ideje i stvaram slike koje su intimno vezane za njihov duh, i poruke koje su slali preko zvučnika, od koncertnih hala do spavaćih soba. Projektom EKV RELOAD oživljavamo njihovu estetiku u cilju da EKV predstavimo mimo njihovog statusa najuticajnijeg rok benda sa ovih prostora,  kao umetnički projekat u kojem su učestvovali fotografi, režiseri, slikari i dizajneri“, rekao je Vuk Vidor.

Posteri "Igre prestola" Smrt je obojena tako dobro: „Igra prestola“ na posterima Roberta M. Bola tz Besplatna tetovaža? Ovi ljudi su pristali na to umetnost Liu Bolin: Nevidljivi čovek i poznate slike Akira Kurosawa ilustracije Kurosava: Crteži koji su prethodili filmovima · ·