Ello
U VAZDUHU · tech/web

Ovih dana prisustvujemo rađanju nove društvene mreže, nazvane Ello. Kao što i samo ime kaže, bez slova „H“ na početku, minimalistički dizajn vas poziva da isprobate sve funkcije koje ova mreža nudi.

Ello je jednostavna mreža na kojoj nema reklama. Osnovala ju je mala grupa umetnika i dizajnera. Prvobitno je zamišljeno da Ello bude privatna mreža, kojoj ne može da pristupi svako, ali se to polako menja. Neki su već Ello nazvali anti-Facebookom, pošto na ovoj mreži nema reklama, niti njeni vlasnici prodaju podatke korisnika oglašivačima. Ello omogućava svojim korisnicima da koriste pseudonime, što pogoduje umetnicima ili muzičarima, koji imaju nadimke koje koriste u profesionalnom životu.

Za sada, Ello funkcioniše samo na osnovu pozivnica. Kao i kod drugih društvenih mreža, možete da dodajete prijatelje, menjate statuse i objavljujete slike. Ono što je loša strana je nemogućnost blokiranja drugih korisnika, što će se promeniti uskoro, ako je verovati kreatorima ove mreže. Oni obećavaju da će ubrzo postati dostupne i aplikacije za iOS i Android.

Tinejdžeri biznismeni Tinejdžeri koji zarađuju milione Galaxy Tab S Idealan tablet – Samsung Galaxy Tab S Acer selfie šešir Acer sombrero za najbolje selfie fotografije Satovi su se opametili Satovi su se opametili