www.messynessychic.com
PULS GRADA · kulinarka

Poznati su poznati i po tome da broje svaku kaloriju i zalogaj koji unesu u sebe. Poznajući njihove suludo rigorozne dijete i opsesivno vežbanje, čini se da smo sve već videli.., ali možda nismo onu drugu stranu medalje. Naime, retki su oni koji odu u drugu krajnost i prepuste se svojim gastronomsko-hedonističkim porivima. Takav je bio Elvis, koji je pokazao da nije bio samo Kralj roka, već i kralj hrane. Možda njegov čuveni sendvič postane i vaš omiljeni, dokle god budete spremni da dodajete rupe na kaišu.

Elvis svakako nije zdravo živeo, što je jedan od razloga zbog kojeg nas je napustio sa svoje četrdeset dve godine, i 159 kilograma. Njegov lifestyle pratilo je izobilje droge i alkohola, a u prilog tome nije išla ni činjenica da uopšte nije bio fan zelene salate i koštunjavih plodova, već masne hrane i obilnih porcija.

Kao neko ko je odrastao na jugu Amerike i naglo se obogatio, Elvisu je hrana postala jedan od poroka čije konzumiranje, u najmanju ruku, nije najbolje kontrolisao. Ako je verovati njegovoj kuvarici Mary Jenkins Langston, koja ga je služila četrnaest godina, Elvisu je hrana predstavljala utehu i jedini vid pravog uživanja u životu. Mery je po svemu sudeći morala da sprema “bogatu” hranu i zasigurno nije štedela na puteru.

Najviše je voleo jedan specifičan sendvič, koji se u njegovu čast i zove Elvisov sendvič. Jeo ga je za doručak, naručivao ga u dva ujutru, pa čak i konzumirao nekoliko puta na dan. Pored njega, među drugim omiljenim delicijama bio je Fool’s Gold Loaf napravljen od cele vekne hleba, tegle putera od kikirikija, tegle jelly-a sa ukusom grožđa, i dosta slanine; zatim, u dubokom ulju pohovani kiseli krastavci, i takozvani pound kolač, mekan kao duša, pun šećera, jaja i putera; dok mu je omiljeno bezalkoholno piće bila Pepsi kola.

Vi svakako ne treba nekontrolisano da živite kao Elvis. Poenta nije u preterivanju, već u povremenom uživanju koje, kada bi postalo navika, izgubilo bi sve svoje čari “grešnosti”. Postoji nekoliko varijanti čuvenog sendviča, pa evo osnovnog recepta i nekoliko predloga kako da ga nadogradite, ako se usudite.

Elvisov sendvič – recept

Preporučuje se da budete izuzetno gladni i da niste jeli već neko izvesno vreme. Znači da je idealno isprobati ga za vikend, posle provoda, slavlja, klabinga, te tako i mamurluka. Bilo bi dobro da napravite i veliku pauzu u konzumiranju hrane pošto ga pojedete, mada će prirodnim putem stvari verovatno i biti tako.

Sastojci

2 parčeta belog hleba
1 manja zrela banana
4 tanke šnite slanine
3 kašičice putera od kikirikija
3 kašičice putera

Dodaci

1 kašičica braon šećera sa kojim će se slanina pržiti
1 kašičica meda preko banane
1 prstohvat cimeta preko putera od kikirikija

Ispržite šnite slanine dok ne postanu hrskave. Na jedno parče hleba namažite puter od kikirikija. Bananu isecite na kolutiće ili je izgnječite viljuškom, a zatim stavite preko debelog sloja putera od kikirikija. Onda poređajte slaninu i preklopite sa drugim parčetom hleba. Otopite puter i četkicom premažite sendvič, to jest hleb, a zatim ga okrećući s vremena na vreme propžite u tiganju. Nakon četiri minuta, kada sendvič postane hrskav i dobije tamnu boju, znaćete da je gotov.

Sve što vam sada preostaje jeste da jedete. Zaboravite na grižu savest i na brojke sa vage za merenje težine tela. Zaboravite na novi kupaći kostim i pustite niz vodu sve fotošopirane slike “savršenih” tela poznatih sa plaže. Sutra popijte veću količinu zelenog čaja radi detoksikacije, a na dijetu krenite zna se – od ponedeljka. Sada udahnite duboko, zažmurite i zagrizite! Da sve lakše prođe, neka Elvisov sendvič prati neka od njegovih numera. Na primer ova:

Jovana Kostić i City Magazine Čokoladni čia puding: Jedite bez griže savesti covercrniisarenisladoledi Sve nijanse sladoleda: Od crnog do šarenog Jovana Kostić Čarobna Snikers torta Jovana Kostić Jovanin sladoled od banane · · · ·