Rosa voda
PULS GRADA · zdravlje

Period trudnoće izuzetno je izazovan. Svest da se razvija novi život sa sobom nosi i osećaj zadovoljstva ali i velike odgovornosti. Buduća majka mora u isto vreme da brine o zdravlju svoje bebe, ali i da povede računa o potrebama svog organizma. Zdrava majka čiji organizam spremno dočekuje zahtevan period promena, preduslov je rađanja zdravog deteta. Pravilna hidratacija kako u periodu trudnoće, tako i nakon rođenja bebe veoma je važan faktor za rađanje zdravog potomstva.

„Oligomineralne vode imaju nizak sadržaj mineralnih materija, te kao takve brzo prolaze kroz organizam, zbog čega su veoma pogodne za trudnice, dojilje, bebe i odojčad. Zbog najpovoljnijeg mineralnog sastava smatraju se univerzalnim, jer se preporučuju svim uzrastima, a zdrave osobe mogu da ih piju u neograničenim količinama. Smatra se da ove vode imaju idealan balans minerala koji je fiziološki najblagotvorniji za organizam. Za hidraciju se preporučuju sve higijenski i zdravstveno ispravne vode – od vode iz javnog vodovoda do niskomineralnih flaširanih voda, u skladu sa specifičnim potrebama pojedinačne osobe. Postoji veći broj preporuka o izboru flaširane vode za piće, a za naše podneblje najpogodnija je voda koja sadrži manje od 20 miligrama natrijuma po litru“, ističe profesor dr Sergej Ostojić, lekar i višedecinijski fiziolog vrhunskih sportista.

Redovna hidriranost pomaže trudnicama da telo dodatno očiste od toksina, unesu zdrave materije i svakoj ćeliji obezbede dovoljan nivo kiseonika. Pravilan unos vode sa sobom nosi lep i zdrav izgled, hidriranu i elastičnu kožu, zdrav i prirodan ten. Trudnicama se preporučuje i blaga, ali redovna fizička aktivnost, na šta posebno treba obratiti pažnju jer svaki novi napor zahteva pojačan unost tečnosti u organizam.

Učinite sve što je do vas da na svet donesete zdravo potomstvo. Dovoljno je da oslušnete telo i njegove potrebe i pobrinete se najpre za svoj organizam. Pružite mu zdrave namirnice i dovoljno kvalitetne vode kako biste i vi i vaša beba imali sigurnu i zdravu budućnost.


natasa MND Dental: Šta treba da znate pre nego što stavite fiksnu protezu 5afc3c4b5e48ec1f008b4667-1136-852 Izbegavajte ovo kad ste mamurni How-Many-Symptoms-of-Anxiety-Do-You-Actually-Recognize_1 Koji su sve simptomi anksioznosti? p05bk7bt Da li je veća zadnjica znak dobrog zdravlja? · · · · · ·