TV
U VAZDUHU · pop trash

Milena i Dragan piju kafu, Siniša pivo, dok Sergej jede dedin i babin čips – da li vam poznate ličnosti pojavljivanjem u reklamama postaju još draže ili počinju da vam idu na živce? Ako reklamiranjem proizvoda koje i sami koristite čini da pomislite da ste bliski, kao komšije ili možda čak članovi porodice, pogledajte naš pregled sjajnih (uglavnom smešnih) reklama iz prethodnih dekada.

Sudeći po reklama iz osamdesetih, Jugoslavija nije zaostajala za zapadnim zemljama, sem eventualno u veličini budžeta koji je korišćen za snimanje reklama. I tadašnji marketinški magovi bili su svesni da poznato lice dobro prodaje proizvod.

Podsetimo se nekih poznatih lica, koja su i snimanje reklama dodali svojoj bogatoj biografiji.

Osamdesete, znači nose se bele čarape. Pa čak iako ste Robert Prosinečki.

Takođe u reklami za čarape Udarnik, Lidija Vukićević kao opasnica iz erotskih trilera. Nije Sharon Stone, ali može da prođe.

Čuli ste sigurno neku babatetku kako kaže “Ću da kažem, što da ne kažem?” i sada ćete saznati o čemu se tu radi.

Ekipa iz hit filmova Srđana Dragojevića iz devedesetih u parodiji… ups reklami za Vojvođansku banku.

Devedesetih, svi prostori u kojima su se snimale emisije televizije Studio B bile su opremljene nameštajem Ktitor i ova reklama je non-stop puštana.

Zanimljivost vezana za ovu reklamu nije što je previše seksi za prikazivanje na televiziji, već što je Dragan Bjelogrlić oženio svoju partnerku iz ovog video klipa.

Jedan od najpoznatijih reklamnih slogana u bivšoj Jugoslaviji izgovara zagrebački glumac Mladen Crnobrnja zvani Gumbek.

“E moj Saša, piješ li i dalje Cedevitu?”

I dok je Cedevita namenjena celoj porodici, Pipi je ciljao na muškarce koji su uzdisali za junakinjom ove reklame, splitskom lepoticom Anom Sasso.

Za kraj – skriveni biser. Da li možete da prepoznate ko je dete koga je mama poslala da kupi vinjak? Evo pomoći, igrao je glavnu mušku ulogu u filmu Šećerna vodica.

Nekad i sad Fenomen „Nekad i sad“ – „Da, to sam ja – malo sam se promenila…“ Gosti iz galaksije Gosti iz galaksije, iliti Kuala, Belgrad! Starlete Fenomen: Sjaj i beda srpskih starleta Kačket sa slonovima Top 5×2: Najbolje i naj-treš u Srbiji ’90-ih ·