njujork
KULTURA · fotografija

Disko groznica je svima poznata. Pojedini smatraju da su 70-te najvrelija era muzike i da je noćni život tada bio najbolji. Pogotovo u čuvenoj diskoteci „Studio 54″. A fotografije Billa Bernsteina govore samo u prilog ovim tvrdnjama.

Fotografije koje ćete videti u nastavku članka prikazuju euforiju noćnog života u diskotekama Njujorka kasnih sedamdesetih godina prošlog veka. Bill Bernstein je fotografisao noćni život disko klubova na njegovom vrhuncu, i definitivno prikazuje da je noćni život Njujorka imao radikalni društveni uticaj. Fotografije su slobodne, seksualne, ljudi uživaju u životu. Night Fever: New York Disco 1977-1979 je naziv izložbe fotografija Billa Bernsteina koja je postavljena u njujorškom Museum of Sex. Kako je to zlatno doba provoda izgledalo, proverite u našoj galeriji.

Foto: Bill BernsteinOtvori galeriju
NG National Geographic: Neobjavljene fotografije iz arhive balerine Druga strana baleta:Portreti balerina u privatnosti domova istorija Sjajne istorijske fotografije kodak Zanimljive fotografije snimljene prvim Kodak aparatom · · ·