vv
KULTURA · film/TV

Eva Grin (Eva Green) je dobila ulogu u novom filmu o životu poznate spisateljice Virdžinije Vulf (Virginia Woolf). Film će pratiti zbivanja iz godina 1927. i 1928, vreme u životu poznate spisateljice kada počinje njeno prijateljstvo i ljubav sa Vitom (Vita Sackville-West). To je istovremeno i trenutak u kojem Vulfova objavljuje svoje čuveno delo „Orlando“.

Gemma Arterton će igrati Vitu Sakvil-Vest, a film će se zvati Vita & Virginia, navodi se u The Hollywood Reporter-u. Film će biti adaptacija predstave istog imena Eileen Atkins iz 1992. godine.

Virdžinija Vulf i Vita Sakvil-Vest su se upoznale 1922. godine u trenutku kad su obe bile udate. One su započele sekusalnu vezu koja je trajala skoro čitavu deceniju a nakon toga su ostale prijateljice. Virdžinija Vulf je izvršila samoubistvo 1941. godine, a njen život je mnogo puta bio ekranizovan. Jedno od najpoznatijih tumačenja Virdžinije je u filmu The Hours (Sati) gde poznatu spisateljicu glumi oskarovka Nikol Kidman.

Već su krenuli komentari da Eva Grin nije za ovu ulogu i da će teško nadmašiti Nikol Kidman, ali, mi pripadamo onoj drugoj struji koja misli da je ovo sjajan kasting. I radujemo se filmu, posebno tome da što pre vidimo kako Eva Grin tumaći Virdžiniju.

filmovi Francuski filmovi koje bi trebalo da odgledate Dzeki3 Film „Džeki“ biće prikazan na 45. FEST-u Denzel Washington Oskarovska predviđanja (II deo): Javlja mi se ovako… Filmovi o migrantima (foto: "In This World") Filmovi o migrantskom iskustvu · · ·