BeFunky-collage
U VAZDUHU · pop trash

Period renesanse obilovao je umetničkim delima iz raznih sfera koja se i danas smatraju nekim od najboljih u čovekovoj istoriji. Dominantan oblik u likovnoj umetnosti bio je portret, čije izobilje čini nemogućim odabrati onu jednu najbolju sliku.

Kako danas uz pomoć digitalne obrade slika umetnici mogu postići razne efekte i promene, tako su iz australijske dizajnerske kompanije Design Crowd odlučili da se malo poigraju renesansnim portretima. Naime, oni su pozvali ljude da koristeći Photoshop što bolje prikažu lica poznatih osoba današnjice na slikama iz renesanse.

Ovaj izazov naišao je na odličan odziv i neke vrlo zanimljive rezultate. Možda se niste pitali kako bi Džim Keri, Ema Votson ili Kijanu Rivs izgledali da su živeli u doba renesanse, ali sada svakako možete to i proveriti u narednoj galeriji, u kojoj vam donosimo izbor nekih od radova koji nam se najviše dopadaju.

Renesansa poznatihOtvori galeriju
pjimage - 2019-08-07T140648.228 Ove poznate ličnosti nisu u srodstvu, a izgledaju kao da su blizanci BeFunky-collage (23) Evo kako poznati izgledaju na odmoru pjimage - 2019-07-11T220458.044 Ovi poznati parovi nam vraćaju veru u pravu ljubav BeFunky-collage (4) Ove poznate ličnosti imaju kraljevske titule · · · ·