BeFunky-collage
KULTURA · fotografija

Možda zvuči neverovatno, ali fotografija postoji još od 1837. godine. Ona je u početku bila isključivo u crno-beloj boji, a taj trend se nastavio sve do 1960-ih i 1970-ih godina uprkos tome što je film u boji izumljen početkom 20. veka.

Sigurno i sami imate poneku crno-belu fotografiju vaše porodice ili predaka u kući i pitate se kako bi izgledala da je u boji. Umetnik Mario Anger zapitao se isto to u vezi sa fotografijama poznatih ličnosti iz prošlog veka. Potom je odlučio da ih digitalno oboji kako bi ih približio modernom dobu i napravio svojevrsni most između prošlosti i sadašnjosti. U našoj galeriji pogledajte neke od njegovih najboljih radova, a za ostatak posetite njegov sajt.

Prošlost u bojiOtvori galeriju
BeFunky-collage Izložba fotografija Dušana D. Aranđelovića „Između dva sveta” cover www.creativeboom.com Melanholične fotografije izmišljenog trenutka Charles Lloyd New Quartet 2014 John Watson Izložba „Džez u Beogradu“ na Kalemegdanu page-cover-world-press Najbolje fotografije objavljene u medijima u prethodnoj godini · ·