people-2591539_1280
PULS GRADA · zdravlje

Zima i hladno vreme jesu sezone prehlada, ali imaju i korisne efekte po naše zdravlje. Zato, nemojte da gledate samo na one negativne strane i tako se nervirate tokom praznika, već probajte da iskoristite i sve lepo što nam ovo vreme donosi.

Tokom zime moramo paziti na oblačenje, jer su prehlade iza svakog ćoška, a virusi se šire po zatvorenim prostorijama prepunim ljudi. Međutim, nije sve baš toliko sivo, naročito ako idete dalje podignute glave, uzimajući u obzir ove korisne efekte hladnog vremena.

Imunitet se može poboljšati

Naravno da može delovati da vam je imunitet na najgorem nivou tokom zime i da je nemoguće izbeći prehladu, ali to ne mora baš da bude slučaj. Kada stignu nešto hladnije temperature, povremeno i kratko izlaganje njima može pojačati imuni sistem. To je zbog toga što se broj belih krvnih zrnaca tada povećava kako bi se izborio sa svime što se nalazi u vazduhu.

Bolji san

U hladnijim uslovima, lakše je zaspati i potpuno se opustiti. Zimska sezona nije bez razloga idealna za hibernaciju kod životinja, a i ljudi to mogu iskoristiti. Nema preznojavanja i trošenja dodatne energije na to da zaspite, samo se fino pokrijete i odmorite.

Nema alergija

Alergija na polen ili bilo šta drugo u vazduhu može iscrpeti organizam i izazvati odbojnost prema prirodi. Zimi tih problema nema i možete uživati u normalnom disanju, a vaš organizam ujedno ima priliku da se odmori i pripremi za narednu prolećnu sezonu.

Bolja koncentracija

Uprkos tome što nam generalno više prija toplije vreme, za koncentraciju je bolja nešto niža temperatura. Naučnici su otkrili da se telo i mozak ovde ne slažu, ali bolje je da znamo ovo, jer onda možemo završiti neke projekte dok smo unutra tokom zime.

dec foto 1 Mala ruska apoteka: Astragalus (kozinac) Woman Smiling With Perfect Smile And White Teeth On The Pink Stu Pet fascinantnih činjenica o zubima Probiotic Forte Probiotic Forte: Jedan, a dvostruko vredan! couple-789824_1280 Ovo je ključ za vođenje ispunjenog života · · · ·