2776
U VAZDUHU · svet

Stanovnici Evrope i Severne i Južne Amerike su tokom noći i jutra 21. januara bili u prilici da vide jedan fascinantan nebeski fenomen. Bilo je to totalno pomračenje Meseca, situacija u kojoj je on bliži Zemlji nego drugih dana u godini i u potpunosti pokriven senkom naše planete.

Posmatračima on tada izgleda veći nego inače, a posebno je lepo za oko videti kako poprima bakarno-crvenu boju, zbog čega je i dobio naziv krvavi Mesec. Naravno, fotografi širom sveta su iskoristili priliku da zabeleže ovaj fascinantan fenomen. Kao rezultat toga dobili smo njihove neverovatne fotografije krvavog Meseca uslikane iz Los Anđelesa, Brisela, Turske, Velike Britanije i drugih lokacija sa kojih se najbolje videlo totalno pomračenje Meseca.

U našoj galeriji možete da uživate u njihovim delima. Verujemo da će slike impresionirati i one koji su se potrudili da ostanu budni noći 21. januara i uživo prate ovaj događaj na nebu.

Pogled na Mesec i gradsku katedralu u Turu u FrancuskojOtvori galeriju
photo-1493540554008-8e3008329feb Koji grad je najskuplji za život? naslovna Najčudnije tradicije širom sveta Uo0jHBRb5FAGBCmK8iNB0UT7zmbjOQO4 Ovaj Deda Mraz baš nije imao sreće DukZKmUUcAA-ONl Putin je zvezda najprodavanijeg kalendara u Japanu · ·