iran
U VAZDUHU · flešbek

Od revolucije u Iranu 1979. godine, koja je poznata i kao islamska revolucija, od žena u ovoj državi se zahteva da nose široku odeću, kao i marame koje pokrivaju kosu. Naravno, ovo nije jedina promena koju je revolucija donela, ali kako to obično biva, na ženama se slomilo koplje.

Kroz istoriju Persije, žene su koristile šminku, nosile nakit i farbale kosu. Osim toga, njihova odeća je bila šarena i vesela, i stilski se izdvajala više po socijalnom statusu nego po polu. Danas, u Iranu više nije tako. Žene su u velikoj meri učestvovale u revoluciji, međutim, samo nekoliko meseci od osnivanja nove vlasti mnoga prava su im ukinuta. Nakon revolucije u Iranu, tamošnje žene imaju više mogućnosti u nekim oblastima i više ograničenja u drugim. Jedna od prvih stvari koja im je nametnuta bilo je da moraju da poštuju pravila oblačenja. Kako su se to oblačile pre 1979. godine, proverite u našoj galeriji.

Moda u Iranu pre 1979. godineOtvori galeriju
ju Fotografije iz vremena Kraljevine Jugoslavije gluma Poznati glumci na audicijama za uloge koje nisu dobili Rene Magritte "The Treachery of Images" MM fajl: Jedno popodne u Parizu kompjuteri Jugoslovenke na naslovnicama časopisa o kompjuterima · · ·