car-1149997_1920
U VAZDUHU · urban flash

Vožnja može biti opasna aktivnost tokom cele godine. Odron na putu, loši vremenski uslovi, te pijani vozači samo su neki od faktora rizika. Međutim, postoji određeno doba godine, preciznije tri meseca, tokom kojih se dešava najviše saobraćajnih nesreća i povreda na putu. Evo o kom periodu godine je reč.

Verovatno ste odmah pomislili na zimski period. Čak i lagano raspršivanje snega može učiniti da putevi budu opasni, ali zimski meseci zapravo i nisu najopasnije vreme za vožnju. Razdoblje od 100 dana kada je vožnja najopasnije počinje krajem maja i traje do septembra.

Deo opasnosti dolazi od velike količine automobila na putu, naročito jer počinje period letnjih odmora, pa ima dosta što domaćih, što stranih vozača. Takođe, leti ima dosta i mladih, neiskusnih vozača, koji uče ili su tek položili vožnju.

Međutim, treba da vodite računa o bezbednoj vožnji tokom cele godine, ali se pobrinite da ne budete previše opušteni kada krene lepo vreme.

page-cover Inspirativni citati poznatih ljudi BeFunky-collage (29) Evo zašto pića iz limenke imaju drugačiji ukus od onih flaširanih secret-3037639_1920 Najluđe porodične tajne otkrivene tek posle nečije smrti color-perception-optics-2 Koju boju vidite na slici? · · ·