marten-bjork-707746-unsplash
U VAZDUHU · karijera

U procesu intervjua za posao ne možete da kontrolišete menadžere sa kojima razgovarate i pitanja koja će vam postaviti. Ali jedan jednostavan potez koji dosta može da utiče na ishod razgovora jeste u vašoj moći, a to je da na intervju za posao stignete malo ranije.

Zašto je 15 minuta ranije najbolje vreme za dolazak na razgovor za posao?

Stručnjaci u procesu zapošljavanja složili su se da je najranije vreme dolaska na intervju u firmi, 15 minuta ranije, jer to pokazuje da ste spremni, da ste željni posla i da imate volju.

Osim toga, vaš dolazak bi mogao da uključuje i dugotrajne zadatke kao što je provera, preuzimanje identifikacione kartice sa recepcije ili spore liftove. Intervjuisanje za posao je već stresno. Kada stignete 15 minuta ranije, imate vremena i da se malo opustite i oslobodite stresa.

Ono što je sigurno, to je da definitivno ne treba da kasnite. Kasni dolazak zaista šalje lošu poruku, bez obzira na razlog. To pokazuje nedostatak posvećenosti.

Sa druge strane i prerani dolazak odaje loš utisak.

Ako se pojavite više od 15 minuta ranije, to može dovesti do problema za vaše anketare jer se možda još nisu pripremili za razgovor sa vama.

Za video intervjue, 5 minuta ranije

Nema izgovora za kašnjenje, ako ne postoji neka tehnička poteškoća. Kašnjenje signalizira nedostatak pripreme, a vi želite da budete mentalno spremni da odmah započnete razgovor.

Belgrade Youth Fair 2019 Belgrade Youth Fair 2019: Najveći karijerni događaj u regionu, 18. i 19. aprila u Beogradu photo-1507679799987-c73779587ccf 5 mekih veština koje poslodavci traže u 2019. Elon_Musk_at_TED_2017 Ilon Mask nam predlaže da počnemo da odlazimo sa poslovnih sastanaka Poslovi #za5 Priče uspešnih ljudi: Predavanja iz oblasti marketinga · · ·