ezgif.com-webp-to-jpg
U VAZDUHU · urban flash

Sigurno vam se desilo da bar nekad imate neodoljivu želju da zapevate pod tušem. To nije jedino mesto na kome smo sami i na neki način izolovani od ostatka sveta, ali po čemu se to baš tuš kabina ili kada razlikuju od ostalih mesta?

Otkriveno je da postoji nekoliko razloga zašto nam je baš u tom okruženju primamljivo da zapevamo. Pod mlazom tople vode i izvojeni od stvari koje nam skreću pažnju, omogućavamo mozgu da luči neurotransmiter dopamin, zbog čega se osećamo veoma dobro i veselo. Pevanjem pojačavamo unos kiseonika u organizam i samim tim povećavamo cirkulaciju, tako da sve ovo dođe poput neke vrste meditacije.

A zašto onda nastavljamo da pevamo posle tog početnog osećaja? Podsvesno, tuš kabina i kada čine nam se kao neka vrsta studija za snimanje, zato što pločice ne apsorbuju zvuk tako dobro. On zbog toga deluje mnogo bogatiji i dublji nego kada smo u drugim prostorijama. Pored toga, privatnost nam prija i omogućava da razmislimo o nekim problemima, setimo se zaboravljenih obaveze i što da ne, zapevamo.

To znači da je pevanje pod tušem uslovljeno biohemijskim, psihološkim i akustičnim uticajima koji stvaraju posebnu atmosferu kojoj jednostavno ne možemo da odolimo.

car-1149997_1920 Evo koje doba godine je najopasnije za vožnju page-cover Inspirativni citati poznatih ljudi BeFunky-collage (29) Evo zašto pića iz limenke imaju drugačiji ukus od onih flaširanih secret-3037639_1920 Najluđe porodične tajne otkrivene tek posle nečije smrti · ·