chocolate-2224998_960_720
PULS GRADA · zdravlje

Kao neprijatelj broj jedan od strane SZO, šećer je poznat kao izvor nekoliko bolesti kao što su hipertenzija, dijabetes i gojaznost. Ipak, slatkog ukusa povezanog sa zadovoljstvom je teško lišiti se.

Da li možete da zamislite čokoladu bez dodatog šećera?

Ne bi bilo loše da pokušate jer ima dosta razloga za to, pre svega zdravstvenih.

Evo koje su pogodnosti ukoliko konzumirate čokoladu bez šećera:

Manje šećera

Maltilol je zaslađivač koji zamenjuje saharozu. To je zdravija verzija koju trenutno najviše koriste sportisti i dijabetičari.

Manje kalorija

Zamenom saharoze sa maltilolom, 45% manje kalorija se dobija od šećera, čokolada bez dodatog šećera je pogodna za ljude koji žele da održe zdravu i uravnoteženu ishranu.

Manje karijesa

Šećer je nesumnjivo neprijatelj koji je odgovoran za stomatološke probleme, a kada smanjite njegovo konzumiranje smanjićete i rizik pojave karijesa.

Manje zavisnosti

Sa energetskom vrednošću od 2,1 kalorija po gramu, maltilol se u telu sporije apsorbuje u poređenju sa uobičajenim brzim šećerima. Zadovoljava duže i stvara manju zavisnosti od šećera.

Manje triglicerida

Poznato je da jetra pretvara višak šećera u trigliceride (holesterol). Sa čokoladom bez dodatog šećera, postoji manji rizik od opasnosti za vaše kardiovaskularno zdravlje.

Prezentacija Eucerin Hotel Crystal Predstavljeni novi Eucerin preparati za borbu protiv hiperpigmentacija i zaštitu od sunca baking-bread-cereal-137103 Ovih devet vrsta hleba vam može pomoći da smršate yuris-alhumaydy-671913-unsplash Ovo su najbolji dušeci za leđa prema savetima eksperata food-chips-banana-77029 Kora od banane postaje alternativa za meso? · · ·