pjimage (78)
U VAZDUHU · urban flash

Kako i zašto je neka veza završena verovatno igra veliku ulogu u odluci bivšeg partnera ili partnerke da vam se ponovo javi. Ipak, svakako je iznenađujuće kada primite poruku od bivšeg partnera, a na vama je da odlučite hoćete li odgovoriti ili ne…

Ako je vaš bivši bio onaj koji je inicirao raskid na prvom mestu, onda odluka da vam pošalje SMS poruku, može biti zbunjujuća. Ta osoba je jasno stavila do znanja da više nema osećanja prema vama, a ipak se javlja…

Prema rečima psihologa Samante Rodman, postoji velika verovatnoća da vaš bivši partner razmišlja o vašoj vezi i da shvata da mu nedostajete. Uglavnom je to zbog romantičnih ili seksualnih razloga, ali ponekad bivši partner samo želi da budete prijatelji.

Ako se veza loše završila ili bivši partner smatra da je on kriv za raskid, možda vam pošalje poruku baš zbog osećaja griže savesti i želje da to ispravi. Druga mogućnost je ta da imate dosta zajedničkih prijatelja pa bivši partner želi što pre da izgladi stvari pre nego što se neizbežno sretnete na sledećoj rođendanskoj večeri, svadbi prijatelja ili na nekom drugom okupljanju.

Ukoliko ste pak vi bili krivi za raskid, bivši se možda javlja zbog želje da dobije neki zaključak.

Odgovoriti ili ignorisati pitanje je sad…

Svakako imate pravo da ignorišete poruku od svog bivšeg – pogotovo ako dalje dopisivanje može da naruši vaš trenutni mir.

Ako osećate strah ili uznemirenost zbog mogućnosti da ponovo komunicirate sa svojim bivšim, ili ako je vaš odnos sa njim ili njom bio nezdrav ili uvredljiv, možda je najbolje za vaše mentalno zdravlje da ne odgovarate na poruke i pozive.

Međutim, ako je vaš odnos uglavnom bio srećan i zdrav, možda bi trebalo da odgovorite na poruke vašeg bivšeg na prijateljski način.

ezgif.com-webp-to-jpg Evo zašto pevamo pod tušem car-1149997_1920 Evo koje doba godine je najopasnije za vožnju page-cover Inspirativni citati poznatih ljudi BeFunky-collage (29) Evo zašto pića iz limenke imaju drugačiji ukus od onih flaširanih · · ·