ezgif.com-webp-to-jpg
PULS GRADA · destinacija

Da li ste znali da u Parizu postoji nudistički restoran, u kome su svi bez odeće tokom obedovanja? Ukoliko ste poželeli da ga posetite, morate požuriti, jer se on zatvara već 16. februara.

Zvanični razlog zatvaranja ovog restorana je zato što niko zapravo ne želi da jede tamo. Činjenica je da nije isto kada ste bez odeće u sopstvenoj kući i u javnosti sa gomilom nepoznatih osoba, kao što nudisti već znaju. Međutim, plaža i restoran su ipak dva potpuno različita mesta.

Ovaj restoran je otvoren pre tek nešto više od godinu dana i naišao je na veliki entuzijazam predstavnika udruženja nudista Francuske. Ova kultura je veoma jaka u toj zemlji i zato se činilo da je ideja o restoranu u kome ne morate da brinete o odevnoj kombinaciji, a koji je istovremeno u srcu Pariza, sjajna. Vreme je pokazalo da ipak nije tako, a vlasnici su u oproštajnoj poruci naglasili kako će pamtiti isključivo lepe trenutke i poznanstva.

Da li će se nakon ovog neuspelog pokušaja još neko odvažiti na sličan poduhvat i da li će to takođe biti u Francuskoj ili negde drugde, ostaje da vidimo. Možda je ipak higijena malo bitnija prilikom obedovanja u restoranu nego što su neki mislili.

Naslovna fotografija - plaža u Cefalu (foto Nebojša Kosijer) Sećanje na leto: Fotografije magične Sicilije 00-story-image-japan-has-the-most-powerful-passport Ovo je zemlja čiji pasoš najviše vredi naslovna Ovu bliskoistočnu zemlju još niste videli u ovom izdanju Trapani Neprocenjiva iskustva koja se pamte · · · ·