elysium
PULS GRADA · destinacija

U Španiji će 2023. godine biti otvoren prvi evropski „inteligentni“ grad, koji se gradi od nule i treba da u potpunosti bude na solarnu energiju. Ovaj održivi projekat, pod nazivom Elizijum Siti, treba da predstavlja i rezidencijalnu i turističku destinaciju.

To će biti prvi pametni održivi grad u Evropi, izgrađen u skladu sa 17 ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih Nacija. Biće izgrađen na mestu koje je nekada planirano za jedan Diznilend, a sve to u dve faze. Prva će započeti 2023. godine i obuhvatati četiri hotela sa kazinima, jedan vodeni park i jedan park nalik Diznilendu, železničku stanicu, prodavnice, sportski stadion, teren za golf i mnoge druge objekte za zabavu. Okolni pejzaž biće pretvoren u staze za šetanje i bicikle.

Druga faza, koja treba da započne 2028. godine, obuhvataće izgradnju nekolicine luksuznih hotela, konjičkog centra i staze za Formulu 1. Poenta svih projekata je da se fokusiraju na sve ono što promoviše održivost, efikasnost i visoki kvalitet života. U celom gradu biće dostupan besplatan bežični internet sa brzinom od čak jednog gigabita, a pametna infrastruktura će obuhvatati ulična svetla, klupe i stajališta za autobuse.

Pored toga, pametni kiosci će biti raspoređeni svuda, kako bi svima prikazivali podatke o prevozu, prognozu vremena i upozorenja, a sve to u realnom vremenu. Očekuje se da će samo tokom prve godine od otvaranja, ovaj grad posetiti 4,5 miliona ljudi.


Dani ostrva Losinja u Beogradu_Goran Filipovic, Rikardo Hesky i Dalibor Cvitkovic_Photo Alex Dmitrovic_04 U Beogradu predstavljena turistička ponuda hrvatskog ostrva Lošinja Astrology-Hotel-1-e1550479707605 U ovom hotelu boravak zavisi od horoskopskog znaka www.steemkr.com Posetite ove zabavne parkove ako ste avanturista rio Rio de Žaneiro je prva Svetska prestonica arhitekture · · ·