11
U VAZDUHU · društvene mreže

Najveća društvena mreža na svetu pokreće novu čet aplikaciju za decu. Nazvana je „Messenger Kids“ i omogućavaće deci da šalju poruke, fotografije i video sadržaj, ali samo onim kontaktima koji su odobreni od strane roditelja.

Facebook do sada nisu mogli da koriste deca mlađa od 13 godina, ali ovom aplikacijom američka kompanija planira da omogući deci da dele sadržaj na društvenim mrežama, ali uz roditeljsku kontrolu. Za sada je dostupna samo vlasnicima iPhone uređaja, ali ubrzo će se naći i na Andrioid platformi. Postoji jednostavan razlog zašto se Facebook fokusira na decu.

Istraživanja pokazuju da prvi kontakt sa društvenim mrežama najmlađi imaju sa samo 8 godina. Iz tih razloga deca nalog na Messenger Kids aplikaciji neće moći da naprave sama i to će umesto njih raditi roditelji. Ovo u kombinaciji sa tim da će morati da odobre svaki kontakt sa kojim njihovo dete želi da stupi u komunikaciju, Facebook želi da omogući najmlađima da se druže, ali ono što je najbitnije, da ih zaštiti, u tako ranom uzrastu, od opasnosti koje vrebaju na društvenim mrežama.

Poruke neće moći da se brišu, pa će tako roditelji imati uvid ukoliko njihov mališan koristi neprikladan jezik. Messenger Kids je u potpunosti odvojen od drugih Facebook aplikacija, ali kontrolna tabla za Messenger Kids nalazi se na Facebook profilu roditelja, a oni će moći da dodaju ili da uklone prijatelje svoje dece, ukoliko to smatraju neophodnim. Ovo deluje pomalo restriktivno, ali naglašava kolika je opasnost dati pristup drustvenim mrežama deci. Aplikacija je bila 18 meseci u razvoju, a za sada je dostupna samo u Sjedinjenim Američkim Državama, a za u buduće iz Facebooka najavljuju, da će pratiti način na koji najmlađi koriste aplikaciju kako bi je što više unapredili.


hands-woman-laptop-notebookcover Evo zašto treba izbegavati rasprave na Facebook-u swim-reaper-death-instagram_v2jgRRR_cover Smrt ima svoj Instagram 1 10 poslastica koje se ne jedu pagecover Gordon Remzi komentariše obroke tviteraša · · · ·