igirce
U VAZDUHU · tech/web

Možete li da se setite prvih dana i meseci kada se otvorio Sega klub pa trčite da uplatite 15 minuta igranja, i to neke igrice u kojoj se mnogo bije i puca? Naravno, tad se prijatelju, bratu ili slučajnom saigraču izgovaralo svašta tokom tuče, a ako se pobedi slavilo se kao da se osvojila nekakava titula, u najmanju ruku.

Pored Sege igrali ste zasigurno Nintendo i Xbox no prve ljubavi ostale su zauvek u vašem srcu, iako je grafika kasnijih igrica bila mnogo bolja. I dalje su se zapisivale finte i učile napamet, i vežbalo se „u vazduhu“ kao da se ima džojstik u rukama. Ah, sjajne uspomene…

Vreme je da se zajedno setimo koje su to nezaboravne igrice obeležile vaše nežne godine:

Altered Beast

Ako ste imali Sega Mega Drive odrastanje, ova igrica je bila jedna od onih koje ste posedovali pored The Hedgehog i Aladdina. Igrica je smeštena u Antičkoj Grčkoj i prati vojnika koji po Zevsovoj naredbi spašava Atenu a ima moć da se pretvori u vukodlaka i razna druga čudovišta. I praši na sve strane.

Final Fight

Ova igrica je svetinja Super Nintenda. Mogli ste da birate da li ćete da budete Haggar ili Cody i da koristite različite asortimane oružja. Skakalo se sa olovnih cevi, krovova, mlatilo i pesnicama. Igrica se smatra jednom od najboljih iz beat ‘em  žanra.

Battletoads Arcade

Sirova i veoma nasilna igrica, ali za to doba posedovala detaljne animacije, uravnotežen dizajn i prekrasnu retro grafiku, te su kasniji tvorci igrica pomalo učili od nje. Danas je možete nabaviti u sklopu Rare Replay collection za Xbox One.

Double Dragon 2: The Revenge

Uz sve nedostatke, ovo je konačno bila igrica koju su mogla da igraju dva igrača. I tuklo se, opasno. Sećate se teme igrice?

Golden Axe

Golden Axe je Konan Varavrin među igricama, opasna navlakuša. Nema samo fajta već su tu i mnogi fantastični dodaci igričima. U igrici se svi bore protiv duha poznatog kao Death Adder i smeštena je u srednjovekovni svet fantazije.

Streets of Rage 2

Eksplozivi, noževi i katana – sve je to oružje koje je dostupno igraču u Streets of Rage 2, kako bi očistili ulice od kriminalaca. Igroca je imala dva nova lika (Max i Skate) u odnosu na prvi deo i još mnoštvo snažnih, posebnih poteza za napade.

Renegade

Objavljen godinu dana pre izvorne Double Dragon, Renegade je odgovoran za transformisanje beat ‘em up igrica, jer je imala mogućnost da meša četiri smera kontrole i protivnike, tako da ne bude lako. Sada je igrica zaista pravi vintidž, ali je uticala na razvoj igrica kakve poznajemo danas.

Guardian Heroes

Sega Saturn je bila konzola kratkog veka, ali ova igrica je sećanje na nju. Super brza, prepuna akcije i neverovatno lepa za gledanje.

Kakva super šetnja kroz prošlost. Kao da je juče bilo kada je grafika bila čudna i sve je bilo 2D. A mi smo se svemu divili. I igrali bez prestanka.

Samsung Gear Fit2 Nosivi uređaji Samsung Gear Fit2 i Gear IconX predstavljeni u Srbiji iphone 7 Šta smo do sada saznali o iPhone 7 Uštedite vreme: Sada postoji i robot koji može da složi vaš veš Uštedite vreme: Sada postoji robot koji može da složi vaš veš Kamera 3 super trika digitalne kamere pametnog telefona