pageportreti
KULTURA · fotografija

U svetu umetnosti i fotografije nas više ništa ne iznenađuje već neko vreme, ali moramo priznati da smo bili impresionirani novom kolekcijom slika poljske fotografkinje Ane Tokarske, na kojima je prikazano voće i povrće složeno tako da oblikuje ljudska lica.

Ana je pronašla inspiraciju za projekat Arcimboldiana u radovima velikana italijanskog slikarstva, Đuzepea Arkimbolda, koji je u 16. veku na sličan način prikazivao ljudsko lice (u njegovom slučaju, svoje). Za celu Arcimboldiana kolekciju od osam fotografija, Ani je bilo potrebno čak mesec dana, ali kada pogledamo rezultate njenog truda, postaje jasno da vodila računa o svakom mogućem detalju i uspela da napravi nešto što zaista zaslužuje da nosi ime njenog slavnog uzora.

Više informacija o Ani Tokarskoj možete saznati na njenom Facebook profilu, a za uvid u fotografije iz kolekcije, pregledajte našu galeriju.

Fascinantni portreti od voća i povrćaOtvori galeriju
pagecover234 Drveće koje odbija da umre pagecoveroldest Najstarije fotografije svetskih metropola Kim Kardashian i Kanye West Nova knjiga portreta čuvene fotografkinje Annie Leibovitz page_cover Život u Ruskom carstvu pre revolucije · · ·