page-cover-racunari
U VAZDUHU · flešbek

U dekadama ’80-ih i ’90-ih, kompjuteri su se prodavali kao sportski automobili. To znači da smo u reklamama za računarsku opremu često mogli primetiti i lepe devojke. Ponekad je takav vid marketinga bio na granici eksplicitnog, a istu taktiku za privlačenje mušterija su koristili i magazini koji su se bavili IT tematikom.

Jedan od takvih je bio i časopis Računari koji se prodavao u staroj Jugoslaviji. Na njegovim provokativnim naslovnim stranama ćete primetiti lepe dame koje poziraju pored kućišta, tastatura, disketa i drugog hardvera iz tog vremena. Iz ove perspektive sve to izgleda prilično smešno, međutim, ne sumnjamo da je izbor ovakvih naslovnica imao pozitivan efekat na prodaju magazina. U našoj galeriji možete videti neke od takvih naslovnih strana koje spajaju fatalne žene sa informacionim tehnologijama.

Fatalne žene i kompjuteri: Naslovne strane starih IT časopisaOtvori galeriju

collage Najlepše srebrne haljine sa filmskog platna collage Filmovi Robina Vilijamsa koji su obeležili naše detinjstvo Naslovna fotografija - Nikola Tesla Tesla za ženidbu: Pismo Laze Kostića čuvenom pronalazaču landscape-1530108772-pjimage-40 Zvezde koje su gostovale u „Prijateljima“ pre nego što su postale poznate · · · ·