cover1
KULTURA · art

U galeriji Doma Omladine Beograda se tokom februara mogu videti tri izložbe.

1. Izložba Slavice Obradović The less I know the better

Izložbom The less I know the better kontekstualizuje se pitanje slobode i izbora, i preispituje čovekova odgovornost kao i njegova (ne)mogućnost da preuzme istu. Razapet između mnoštva opcija i nesumnjivo slobodan, čovek današnjice je, zbog svega što mu je savremeni svet pojednostavio, u veoma nezavidnoj poziciji. Naviknut na instant rešenja i opštu hiperdostupnost, kada je suočen sa krucijalnim pitanjima egzistencije čovek se ispostavlja bolno nespremnim i nesnađenim.

Slavica Obradović rođena je 1990.godine. Diplomirala je 2015. godine na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, na odseku vajarstvo, u klasi profesora Mrđana Bajića.

Izložba traje do 7. 2.

2. Izložba Uporedni prostori Dunje Trutin 

Izložba Uporedni prostori Dunje Trutin predstavlja grupu radova koji na različite načine provode posetioca kroz fizički, znakovni i simbolički prostor komunikacije.

Dunja Trutin je završila master akademske studije vajarstva na Fakultetu likovnih umetnosti 2015. godine u klasi profesora Mrđana Bajića i Radoša Antonijevića. Trenutno je na doktorskim studijama na istom fakultetu.

Od 9. do 21. 2

3. Izložba Linnch@DOB Vanje Vikala

Vođen stripovskim nasleđem, prevashodno estetikom Roberta Kramba (Robert Crumb), uz izuzetan osećaj za fino doziranje satire, Vanja Vikalo uobličava prećutnu realnost i kolektivnu podsvest našeg vremena. Kroz svoju subverzivnu hroniku provlači izrazit stav pojedinca, dodeljujući mu otelotvorenje dopadljivo i privlačno savremenom posmatraču. Vanja Vikalo će se u Domu omladine Beograda predstaviti kroz seriju ofsetprintova, video radova i instalacija, poigravajući se sa komercijalnom stranom umetničkog stvaralaštva koju je uspeo vešto da obuzda.

Od 23. 2

Hijeronim Boš Kako se kopiraju groteskna biblijska maštanja Hijeronima Boša Alex Markow - svetlucave kamuflaže Psihodelične kamuflaže cover1 Tajni prijatelji: Savijeni ljudi kao čudna humanoidna stvorenja Street art izložba Grupna izložba uličnih umetnika „SCENA vol 2 – Pioniri“ ·