Feroglobin sirup_COVER
PULS GRADA · zdravlje

Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije, oko 40 odsto stanovništva na planeti ispoljava simptome anemije. Anemija se definiše kao smanjenje broja eritrocita ili hemoglobina. Jedan od najčešćih uzroka anemije je nedostatak gvožđa u organizmu. Najugroženije kategorije su žene za vreme menstrualnog ciklusa, trudnice u drugoj polovini trudnoće. Sve više je prisutna i u pubertetu kada devojčice drže restriktivne dijete, a ugroženi su i vegetarijanci i sportisti.

U susret proleću, kompanija Inpharm je plasirala na tržište set Feroglobin B12 kapsule + FIZZ šumeće tablete, po akcijskoj ceni. Akcija traje dok traju zalihe pa požurite i potražite u svojoj apoteci set sa kojim ćete bez muke doći do dobre krvne slike.

Osobe koje boluju od anemije najčešće se žale na malaksalost i slabost, potom na vrtoglavicu, glavobolju, titranje pred očima. U nekim slučajevima, dolazi i do pojave razdražljivosti, gubitka apetita, opadanja kose, lomljenja noktiju. Ono što pre svega treba da se uradi jeste provera kompletne krvne slike i gvožđa u serumu. Izbalansirana ishrana je najbolji način da se u organizam unesu neophodne količine gvožđa, ali je zbog brzog ritma života to često nemoguće.

Britanska kompanija Vitabiotics proizvodi Feroglobin B12, koji obezbeđuje organizmu optimalnu dnevnu količinu gvožđa, sa visokim stepenom resorpcije i iskoristljivosti. Feroglobin  B12 ne stvara mučninu, što je veliki problem kod unosa preparata gvožđa.

Feroglobin kapsule sa postepenim oslobađanjem se odlično podnose, ne boje zube ni stolicu, dok je Feroglobin sirup idealan za decu kao i za odrasle koji imaju problem sa gutanjem. Zbog izbalansiranih minerala i vitamina koji zajedno učestvuju u stvaranju crvenih krvnih zrnaca, Feroglobin B12 je odavno „osvojio“ Englesku, a i u Srbiji drži 1. mesto kao najprodavaniji suplement u kapsulama na bazi gvožđa, prema podacima agencije IMS za 2017.

Jointace collagen Jointace Collagen: Pomoć kod problema sa zglobovima www.designmadeinaustria.com Šta da jedete kako biste popravili raspoloženje Zubi i karijes Skoro 4 milijarde ljudi na planeti ima pokvarene zube MAXI - Jedi Zdravo 1200x628 Salata Da zdrav obrok ne bude ni muka ni nauka · · · ·