LICETwarz-STILL
PULS GRADA · aktuelno

Čak 116 premijernih naslova našlo se na ovogodišnjem FEST-u, a za one koji tokom deset festivalskih dana nisu uspeli da pogledaju sve što su želeli, tu je „postFESTum“. 5. marta u Sava centru, Domu omladine, DKC-u, Fontani, Kinoteci i CZK Vlada Divljan biće održane projekcije nekih od najtraženijih filmova sa 46. FEST-a.

U Sava centru u 16:30h biće prikazan film LICE poljske reditelje Malgoržate Šumovske, koja je na nedavno završenom Berlinalu osvojila Srebrnog medveda. Još jedna projekcija najtraženijeg filma ovogodišnjeg FEST-a, Fantomska nit u režiji Pol Tomas Andersona, zakazana je za 19h, a za 22h poslednji film čuvenog Romana Polanskog, Prema istinitoj priči.

U Domu omladine u 17:30h biće prikazan film Pola Mekgijana, Filmske zvezde ne umiru u Liverpulu, sa Anet Bening i Džejmi Belom u glavnim ulogama koje su im donele nominacije za nagradu BAFTA. U 20h planirana je projekcija filma Niotkuda Fatiha Akina, koji je osvojio Zlatni globus i nagradu za najbolju glumicu u Kanu, a u 22:30h Životinje reditelja Grega Zglinskog, prikazanog u FEST-ovom Glavnom takmičarskom programu.

U Dvorani kulturnog centra u 17h biće prikazan film Paola Đenovezea, Pravo mesto, u 19:30h novi film kultne rediteljke Kler Deni, Neka svetlost uđe,  sa Žilijet Binoš i Žerarom Depardjeom u glavnim ulogama, a u 22h dobitnik Zlatne palme, Skver Rubena Estlunda.

U Fontani nas u 15h očekuje novi film Mišela Azanavisijusa, Siloviti, koje prikazuje jedan deo života čuvenog Žan Lik Godara, a u 17h film Dvostruki ljubavnik Fransoa Ozona. U 19h biće prikazan film Dovlatov u režiji Alekseja Germana, dobitnik Srebrnog medveda za izuzetan umetnički doprinos na ovogodišnjem Berlinalu, a u 21h Oblik vode Giljerma del Tora.

U Jugoslovenskoj kinoteci (Uzun Mirkova) u 17h biće prikazan film Luke Gvadanjina Skrivena ljubav, u 19:30h film Eva Benoa Žakoa, prikazan u glavnom takmičarskom programu ovogodišnjeg Berlinala, a u 22h Tri bilborda ispred Ebinga u Misuriju Martina Mekdone, koji je otvorio ovgodišnji FEST.

U Muzeju jugoslovenske kinoteke (Kosovska) u 16:00h biće prikazan dokumentarni film Priča o Keriju Grantu, u 18:30h Jupiterov mesec mađarskog reditelja Kornela Mundruca, a u 21h Tragom kostiju poljske rediteljke Agnješke Holand.

U CZK Vlada Divljan u 12h je planirana projekcija animiranog filma za decu, Neverovatna priča džinovske kruške, a u 14:30h komedije Zaboravi na Nika rediteljke Margaret fon Trota. Film Leto 1993 španske rediteljke Karle Simon biće prikazan u 17h, u 19:30h Pravo mesto Paola Đenovezea, a od 22:00h italijanski film braće Taviani Lična stvar.

Heineken 00 Heineken 0.0 – vrhunsko bezalkoholno pivo i kod nas! Case Study Show-cover Case Study Show 2018 – Studenti na korak do prakse! Egipat Big Blue Kako da u 5 lakih koraka letujete tamo gde želite? page-cover-bafta Najbolje obučene glumice na BAFTA nagradama · · ·