Restoran pretvoren u bioskop
KULTURA · film/TV

Kao što je i najavio svojim ovogodišnjim sloganom, 44. FEST zaista briše granice. Ljubitelji ove manifestacije navikli su da svake godine festival uvede neku interesantnu novinu. Naime, ovog puta, to će biti premijerno prikazivanje filma, ni manje ni više nego u restoranu!

Simbolično, biće prikazan film Noma, reditelja Pjera Dešampsa, koji predstavlja svojevrsno putovanje u misaoni svet kuvara Renea Redžepija. Ova nesvakidašnja priča premijerno će biti prikazana u restoranu Komunale 2. marta, što je prvi put u istoriji FEST-a da se projekcija održi na jednoj takvoj lokaciji. Ova manifestacija godinama unazad nas je razmazila neuobičajenim, zanimljivim pratećim programom, ali ove godine napravljen je i korak više.

Srpska publika će film o jednom od najuticajnijih svetskih restorana ovog veka imati priliku da pogleda u toku trajanja festivala, i da se na taj način otisne preko granice, put Kopenhagena, gde kulinarska priča počinje.

Janis 44. Fest u Parobrodu: Film „Dženis“ Ejmi Berg i prateći program Spotlight Oskar 2016: Sinoć su dodeljene nagrade Američke filmske akademije Pripremite se za nastavak filma "Alisa u zemlji čuda 2" Pripremite se za nastavak filma „Alisa u zemlji čuda 2″ Automatski nacrt Animirani film „Sava: Mali ratnik velikog srca“ od danas u bioskopima · · · ·