18. FKM
KULTURA · pozorište

Pod sloganom „Punoletan‟ – 18. Festival koreografskih minijatura biće održan od 6. do 10. juna na sceni Raša Plaović, Narodnog pozorišta u Beogradu i sceni Bitef teatra. Ovaj festival je internacionalno takmičenje koreografa i njihovih premijerno izvedenih kratkih formi i pruža priliku stručnoj i široj javnosti da se upozna s aktuelnim i nastupajućim trendovima savremene igre. Kako predhodnih sedamnaest godina, tako i ove, na adresu UBUS-a pristigle su brojne prijave iz celog sveta, kao i znatan broj domaćih autora zainteresovanih da se njihove ideje vide na ovom popularnom i prepoznatljivom festivalu.

Takmičarski program sastoji se od selekcije finalista koja se održava 6. juna na sceni Raša Plaović od 14 časova, ulaz za publiku je slobodan; i finalne takmičarske večeri sa svečanom dodelom nagrada, 7. juna, u 20.30 časova, scena Raša Plaović.

Sterijino pozorje Počinje festival Sterijino pozorje Branislav Nušić Nušićev „Narodni poslanik” u Narodnom pozorištu Mali mi je ovaj grob Pozorišna kritika: „Mali mi je ovaj grob“ Viktor Viktorija Duh Brodveja na Balkanu · · ·