TKV_PC Ana Danilovic
KULTURA · art

Umetnički kolektiv „Street Smart“ i projektantski biro „Stattwerk“ otvorili su vrata jedne od najinspirativnijih beogradskih street art lokacija – nekadašnju zgradu „Beobanke“, za 20 uličnih umetnika i umetnica u okviru prvog festivala ulične umetnosti „rEKOnstrukcija“.

Tekst: Jelena Popović Đorđević

Svoje viđenje teme „Gradska oaza“ dali su neki od najboljih umetnika i umetnica na domaćoj sceni: JUNK, Jana Danilović, TKV, Nikola Mihajlović, Das Drogen, Studio Kriška, Ink, Zez Lunatic, Re, Kewa, Resto, Quam, Yoda.

„Jedini način da sprovedete nešto što ima smisla je da dođete u kontakt sa ljudima koji prepoznaju umetnost. Ulični umetnici su stalno pitali kada će moći da nešto urade u zgradi Beobanke, jer je ovo jedna od najinspirativnijih lokacija u Beogradu – pa smo veoma zahvalni kompaniji Stattwerk koja je prepoznala ovu potrebu i omogućila da se festival održi na ovoj lokaciji. Nažalost murali neće biti vidljivi posle festivala, zbog bezbednosti, ali je upravo zato festival bio jedinstvena prilika i za građane i za umetnike da tokom dva dana uđu u ovu zgradu, koja je zbog svoje lokacije važan deo siluete centra  grada, a već dugo nedostupna“, rekla je za City Magazine Tamara Marković, jedna od osnivačica i organizatorki festivala „rEKOnstrukcija“.

Anthony BrooksOtvori galeriju

collage Sve muze Pedra Almodovara Tematska vodjenja Narodni muzej Jesen u Narodnom muzeju: Tematska vođenja OLYMPUS DIGITAL CAMERA Izložba „Između nas“ u Salonu Muzeja savremene umetnosti OKTOBARSKICao 57. Oktobarski salon: Čudo kakofonije · ·