Dzeki3
KULTURA · film/TV

Čileanski producent i reditelj Pablo Laren prošle godine predstavio se svetu sa čak dva nova naslova, oba inspirisana stvarnim istorijskim događajima. „Nerudu“ je beogradska publika imala prilike da pogleda u toku novembra na festivalu „Slobodna Zona“, a u program „FEST 45 Gala“ dolazi dugo očekivana „Džeki“, potresna biografska priča o jednoj od najintrigantnijih žena u istoriji.

Žaklin Buvije, Džeki Kenedi ili Džeki Onazis ostala je upamćena zbog svog istančanog stila i misterioznog osmeha, a maestralna Natali Portman je upravo zbog uloge u kojoj tumači nekadašnju prvu damu SAD-a nominovana za Oskara. Čuvenu Džeki igralo je već nekoliko različitih glumica, a njena životna priča bila je predmet brojnih dokumentarnih filmova i televizijskih drama. Zanimljivo je, ipak, kako je Larenova Džeki jedino od ovih ostvarenja u potpunosti posvećeno samo impresivnoj ženi tragično stradalog američkog predsednika.

U filmu Džeki Pablo Laren je odabrao da se bavi danima nakon atentata na njenog supruga, događaja zapamćenog između ostalog po ružičastom Šanel kostimu isflekanom svežom krvlju. Posebna pažnja u filmu bila je posvećena kostimima, budući da je Džeki bila modna ikona, simbol sofisticiranosti i staloženosti. Čitav projekat je inicirao i producirao dugogodišnji saradnik Natali Portman, reditelj Daren Aronovski, a osim poznate američke glumice, u filmu će se pojaviti još i Piter Sarsgard i Džon Hurt.

Denzel Washington Oskarovska predviđanja (II deo): Javlja mi se ovako… Filmovi o migrantima (foto: "In This World") Filmovi o migrantskom iskustvu coverafterparti Kontroverzni „Afterparti“ premijerno na FEST-u H2SpecialsCH203eyesv001 Druga sezona serije „HUMANS“ · · · · · ·