cq5dam.web_.1200.675
KULTURA · film/TV

Da li ste primetili poplavu filmova i tv serija zasnovanih na knjigama u poslednje vreme? Ovaj trend nije slučajno aktuelan, jer se pokazalo da oni donose više para od onih rađenih po originalnim scenarijima.

U nedavno objavljenom istraživanju otkriveno je da filmovi koji predstavljaju adaptaciju knjige zarađuju 53% više para širom sveta od onih zasnovanih na originalnim scenarijima. Ne samo da se takvi filmovi više gledaju, već nakon njihovog izlaska i književni predlošci dobijaju na popularnosti i raste im prodaja.

Ustanovljeno je da najviše dobitka imaju oni filmovi i serije zasnovani na već popularnim knjigama. Još jedan razlog za to je već postojeća bogata pozadinska priča, često ceo univerzum, koji se može razraditi na velikom ekranu. Kada su u pitanju serije po knjigama, one privlače 56% više gledalaca u odnosu na druge serije.

Naslovna fotografija (foto starlog.cn) Problematična podela uloga ili ne: Novi film Skarlet Johanson izaziva kontroverze juliet-naked-e1530291332203-768x411 „Juliet, Naked“ – još jedna ekranizacija romana Nika Hornbija night-television-tv-theme-machines 5 načina da pobedite zavisnost od televizije 1001-film-filip-visnjic Novo izdanje knjige „1001 film koji moraš da vidiš pre nego što umreš“ · · · ·