single
KULTURA · film/TV

Živimo u svetu koji je podređen parovima. Teško da ćete naći aranžman za odmor za jednu osobu, čudno će vas gledati kada sami sedite u kafiću, u svim filmovima i serijama je bitno da junaci nađu svog para. Ali, mnogo ljudi je single i voli što je single.

Biti single je sasvim u redu i sasvim dobro. Filmovi i serije retko kada to prikazuju tako. Svi se u filmovima trude da nađu onu pravu osobu, kao da svi moraju da se zaljube u nekog. U moru stereotipnih filmova postoje i oni koji pokazuju da to što neko nema partnera ništa ne umanjuje njegov značaj.
Frances Ha je film koji govori o 27-godišnjoj devojci koja uči da pleše i sanja da postane profesionalna plesačica. I kao što bi trebalo da bude, ona sama istražuje i svoj život u Njujorku i preispituje svoja prijateljstva i svoje snove. Ovaj film govori da dvadesete nisu godine za vezu već za potragom za sobom.

Obvious Child -Kada Donnu Stern (Jenny Slate) dečko prevati sa najboljom drugaricom ona odlučuje da ipak krene dalje. Doduše na jedan veoma komičan način. Naravno, uskoro će je snaći mnogo veći problemi od raskida. Ovo je film o realnosti, raskidu i povremenom seksu.

Tiny Furniture je film za koji je scenario napisala i režirala ga Lena Dunham. Aura (Lena Dunham) se vraća u stan svoje majke, dečko ju je upravo ostavio i ne zna šta će da radi sa svojom diplomom. Usput, dok pokušava da shvati šta će sa životom upražnjava usputni seks.

The Help je priča o Eugeniju „Skeeter“ Phelan (Emma Stone) koja se u eri borbe za ljudska prava 1962. godine bavi novinarstvom i odlučuje da napiše knjigu o životu sluškinja. Naravno, knjiga priča iz perspektive sluškinje koja je crnkinja i daje njenu priču o tome kako je raditi u rasističkoj državi Misisipi. Naravno, film prati i Eugenijin ljubavni život.

Arrival_SBgr4 Filmski novembar Detektivski filmovi Noviji detektivski filmovi koji su sasvim dobri Automatski nacrt Pogledajte prvi trejler za 6. sezonu serije „Girls“ Automatski nacrt Pogledajte trejler za novi film Martina Scorsesea „Silence“ ·