Filmovi koji prognoziraju modne trendove
KULTURA · film/TV

Filmovi su vesnici trendova, najčešće i obično onih modnih. Ponekad izazivaju nostalgična sećanja na modu koja je nekada bila nova, sveža i aktuelna, a ponekad, kao što vam je to dobro poznato, odlaze u budućnost i kroz različite žanrove nastoje da u trendove unesu ponešto od onoga što nas, moguće, tek očekuje.

Najbolje svetske modne kuće, poput Versace, Prade ili Armanija, pojavljuju se kao deo kostima u filmovima koji će obeležiti ovu 2015. godinu. Pogledajte koji su brendovi učestvovali u kreiranju duha jednog vremena u filmovima, ali i pozicionirali sebe kao lučonoše novih trendova.

Yves Saint Laurent

Samo za najnostalgičnije dame, film koji se služio izvrsnom odećom iz arhive čuvenog kreatora Yvesa Saint Laurenta.

Captain America: The Winter Soldier

Za one koje vole avanturu idealna odevna kombinacija glasila bi – udobne pantalone i odgovarajući sako, ako ne verujete, pitajte onu koja to nosi najbolje, Scarlett Johansson.

The Hunger Games: Mockingjay – Part 1

Ako vi i niste uspeli da primetite mi ćemo vam rado skrenuti pažnju, ove godine će koža biti jedan od glavnih modnih hitova. Već neko vreme su popularne takozvane rokerice, a u 2015. budite slobodni da kožu nosite u svakoj prilici, i od glave do pete!

A Most Violent Year

U ovom filmu Jessica Chastain glumi ženu iz 80-ih godina prošlog veka, tako da svi iskreni ljubitelji dotične modne dekade mogu da odahnu – vreme je da pokažu šta su to godinama skrivali u svojim ormanima.

Begin Again

Za sve one devojke koje obožavaju „boho“ stil dobar savet bi glasio – pogledajte kako se oblači Keira Knightley i inspirišite se.

Magic in the Moonlight

Dvadesete su vaša omiljena modna dekada, naravno mislimo na 20. vek i dotičnu dekadu, poneko misli i na fokstrot, ali je verovatno najbolji savet koji vam možemo dati da pogledate nežnu Emmu Stone, sve ostalo, svaka modna ideja doći će nakon Magic in the Moonlight krajnje spontano.

Gone Girl

Da klasika nikada ne izlazi iz mode, baš kao ni prirodna lepota žene, kao što je Rosamund Pike svedoči jedan od filmskih hitova koji je obeležio kraj 2014. a kada je moda u pitanju njegova uloga tek otpočinje.

Haker Filmska recenzija: „Haker“ bill murray Bill Murray: 6 najboljih uloga Fargo Serija Fargo, dvostruki dobitnik Zlatnog Globusa, od 28. januara na AMC kanalu Melody Premijere sa Roterdamskog filmskog festivala u Beogradu, Subotici i Nišu · · ·