Dead Poets Society
KULTURA · film/TV

Povodom smrti glumca Robina Williamsa, mnogi su se setili njegove uloge profesora Johna Keatinga u filmu „Društvo mrtvih pesnika“.

Čuveni govor koji je Keating održao svojim učenicima o tome kako treba da iskoriste dan, to jest svoj život najbolje što mogu, inspirisan latinskom izrekom Carpe Diem, nije nešto što se često viđa u učionicama. Ni onim filmskim, a još manje u onim stvarnim. Poziv učitelja je težak, ali ipak jako važan za formiranje mladih ljudi. Iz tog razloga setili smo se nekoliko primera učitelja na filmu, kojima nije nedostajalo entuzijazma.

Mark Thackeray (Sidney Poitier) u filmu To Sir, with Love

Richard Dadier (Glenn Ford) u filmu Blackboard Jungle

LouAnne Johnson (Michele Pfeiffer) u filmu Dangerous Minds

Katherine Ann Watson (Julia Roberts) u filmu Mona Lisa Smile

Dewey Finn (Jack Black) u filmu The School of Rock

James Leeds (William Hurt) u filmu Children of a Lesser God

John Keating (Robin Williams) u filmu Dead Poet’s Society

Katie Holmes kao učiteljica osvetica – pogledajte trejler filma „Miss Meadows“ Katie Holmes kao učiteljica osvetnica – pogledajte trejler filma „Miss Meadows“ „Kung Fury“: Pomozite da se snimi ovaj suludi film „Kung Fury“: Pomozite da se snimi ovaj suludi film Snimljen je rimejk filma „Annie“ – pogledajte trejler Snimljen je rimejk filma „Annie“ – pogledajte trejler My Best Friend's Wedding Filmovi o neuzvraćenoj ljubavi – kratki izbor ·