ui
KULTURA · film/TV

Postoje filmovi oko kojih će se većina složiti da su dobri. Oni nose ili nekakvu univerzalnu poruku/istinu ili daju drugačiju moguću perspektivu nečega što je svima poznato.

Za takve filmove nije bitno kog su žanra i koje su godine nastali. Često i kažemo kako bismo voleli da gledamo film koje je u rangu tako nekog dobrog filma. Jer tačno je, dobre stvari ostaju zapamćene.

Fight Club
Ako niste gledali, za ovaj film ste sigurno čuli. Ili ste pročitali knjigu. Kako jedan običan susret promeni život običnog čoveka, o tome je ovaj film. I još o nečemu, ali to je caka filma pa da vam je ne otkrivamo.

Shutter Island
Ovaj psihološki triler sjajnog Martine Skorsezea iz 2010. godine je još jedan film koji ima obrt na kraju, ali ni to ne želimo da vam otkrivamo. Šta se sve dešava na ovom izolovanom ostvrvu, pokušajte da saznate iz filma, ali pojedine misterije će ostati nerešene.

The Jacket
Jack Starks, vojni veteran, završava u mentalnoj instituciji zbog ubistva koje nije počinio. Naravno, ovo je samo uvod u priču. Novi slojevi se samo otkrivaju svakim pogledanim minutom filma.

Mr. Nobody
Dete voli svoju majku isto kao i svog oca. Dete, međutim mora da napravi izbor od kog zavisi njegov život. Da li je to dar ili prokletstvo? I dete, naravno, ne zna ništa o onom što ga čeka.

The Thirteenth Floor
Film iz 1999. godine koji govori o stručnjaku za kompjutere koji je stvorio virtuelnu realnost koja imitira Njujork tridesetih godina prošlog veka. Ali, naravno, zaplet tu tek počinje.

The Fountain
Tri priče o nesebičnosti koje se održavaju u tri različita vremenska okvira jedne osobe. Zanimljivo posmatranje ljubavi, odnosa, prolaznosti.

Memento
Leonard ima neizlečiv oblik gubitka kratkotrajnog pamćenja. On ne zna gde je bio sinoć ni ko su ljudi oko njega. Seća se svega do ubistva svoje supruge. I traži ubicu.

ui „Personal Shopper“ novi film Kristen Stewart Španski metar Španski Road Movie: Počinje ciklus španskih filmova o putovanjima RODE-U-BIOSKOPIMA-OD-20.OKTOBRA-hqdefault.jpg Film „Rode“ ovog oktobra donosi magiju ui Najbolje ekranizacije slavnih romana ·