Jupiter Ascending
KULTURA · film/TV

Broj posetilaca američkim bioskopima opao je prošle godine za šest procenata. U zemlji koja je izmislila pojam blokbastera, filma sa zaradom većom od sto miliona dolara, ali i filma koji velikim budžetom, uloženim u besprekornu produkciju, teži da se dodvori publici i premaši tu magičnu cifru na blagajnama, nije ni čudo što je pad prodaje karata doživljen kao alarmantan.

Zahvaljujući nekim od najočekivanijih naslova u deceniji, tekuća godina bi mogla umiriti brige iz predhodne. Pred vama je spisak filmova od kojih se očekuje titanska zarada od februara do jula. Naši distributeri još nisu potvrdili datume svih premijera, ali će se većina verovatno preklopiti sa početkom distribucije u Americi.

JUPITER ASCENDING

premijera kod nas: 5. februar

SF spektakl reditelja Matrix trilogije trebalo je da bude prikazan prošle godine, ali je premijera odložena zbog lickanja reklamne kampanje i mnogobrojnih efekata.

FIFTY SHADES OF GREY

premijera kod nas: 11. februar

Nema sumnje da je ovo najočekivanija književna adaptacija koju ćemo videti ove godine.

KINGSMAN: THE SECRET SERVICE

premijera kod nas: 19. februar

Od reditelja Matthewa Vaughna (Stardust, X-Men: First Class) stiže nam akciona komedija o tajnom agentu posvećenom obučavanju mladog naslednika.

CHAPPIE

premijera: 6. mart

Reditelj Neill Blomkamp (Distict 9, Elysium) će ovim filmom o inteligentnom robotu verovatno dobro iskritikovati društveno-ekonomske norme.

CINDERELLA

premijera: 13. mart

Čini se da u ovoj bajci Cate Blanchett neće biti tako upečatljiv zlikovac kakav je prošle godine bila vila Angeline Jolie (Maleficent), a siroti Richard Madden (Game of Thrones), koji glumi princa, sa sočivima i tonom pudera izgleda kao vampir iz Sumrak sage.

IN THE HEART OF THE SEA

premijera: 13. mart

Istinita priča koja je inspirisala nastanak romana Mobi Dik dolazi na veliko platno u režiji Rona Howarda (A Beautiful Mind).

FURIOUS 7

premijera: 3. april

Snimanje filma Furious 7 bilo je pod znakom pitanja zbog tragično preminulog glumca Paula Walkera. Njegova braća angažovana su kao dubleri, pa je uz efekte i prepravljanje scenarija spašena uloga, ali i film čiji je status hita gotovo zagarantovan.

AVENGERS: AGE OF ULTRON

premijera: 1. maj

Nastavak filma koji je u svetu zaradio 1,5 milijardi dolara.

MAD MAX: FURY ROAD

premijera: 15. maj

Retkost je da reditelj snimi rimejk sopstvenog kultnog ostvarenja ali, sudeći po fantastičnom trejleru, George Miller još uvek ima šta da kaže na Mad Max temu.

TOMORROWLAND

premijera: 22. maj

George Clooney, Hugh Laurie, reditelj Brad Bird i studio Disney – da li je to novi klasik na vidiku?

JURASSIC WORLD

premijera: 12. jun

Trejler ostavlja utisak da se genetski modifikovanim dinosaurusima i loše odabranim koloritom fotografije Jurassic World previše udaljio od proslavljenog Spielbergovog viđenja dinosaurusa.

INSIDE OUT

premijera: 19. jun

Emocije dvanaestogodišnje devojčice glavni su likovi novog crtaća studija Pixar, a trejler obećava svu genijalnost reditelja Petea Doctera, koji nam je podario filmove Monsters Inc. i Up.

"Fortitude": Nova serija u pohodu na Evropu – pogledajte trejler „Fortitude“: Nova serija u pohodu na Evropu – pogledajte trejler Messi Festival evropskog dugometražnog dokumentarnog filma “7 veličanstvenih” mortdecai Novi film Džoni Depa „Mortdekai“ u Cineplexxu St. Vincent Filmska recenzija: „St. Vincent“ · ·