landscape-1487173595-all-star-move-flops-1
KULTURA · film/TV

U Holivudu ne postoji pravilo za finansijski i kritički uspeh nekog filma, ukoliko bi postojalo, onda nijedan film nikada ne bi bio neuspešan. Napravili smo listu filmova koji su dočekani na nož od strane kritičara, a u kojima su zajedno igrala neka od najzvučnijih imena Holivuda.

Nekada nam je dovoljno da pogledamo ko glumi u nekom filmu da bismo ga pogledali. Ako vidimo da u filmu igra Robert de Niro, već mislimo da je film vredan gledanja, ali ako pored njega u istom filmu igra Al Pačino i Morgan Friman, taj film se smatra obaveznim. Vodeće se ovom logikom, režiseri i producenti određenih ostvarenja, su smatrali da će im slavna imena garantovati uspeh, ali ispostavilo se suprotno, doživeli su neuspeh. I ovog puta je potvrđeno pravilo da ne treba suditi o knjizi na osnovu korica, a u tekstu ispod pogledajte neke od filmova u kojima ne postoji scena bez neke od najvećih holivudskih zvezda, ali i pored njih, filmovi su doživeli neuspeh.

1. Gangster Squad

Uloge: Rajan Gosling, Ema Stoun, Šon Pen. Film La La Land u kome su igrali Rajan Gosling i Ema Stoun, bio je nominovan za 14 Oskara. U Gangster Squad su imali pojačanje u vidu legendarnog Šon Pena, ali ni on nije mogao da spase režisera Rubena Fišera. Stilizovani triler iz četrdsetih godina prošlog veka o policajcima koji se bore protiv mafije, okarakterisan je kao dosadan i kompletan promašaj.

2. A New York Winter’s Tale

Uloge: Rasel Krou, Vil Smit, Kolin Farel, Dženifer Koneli. Film je predstavljen kao natprirodna misterija i romantična drama, šta god da je to. Kolin Farel igra besmrtnog lopova koji je zaljubljen u Džesiku Braun, a njihova ljubav iz filma im pomaže da se bore protiv demonskog gangstera koga igra Rasel Krou. Za ovo ostvarenje nije postojao ni promil šanse da će uspeti, što su bioskopske blagajne i pokazale.

3. Movie 43

Uloge: Uma Turman, Naomi Vots, Kejt Vinslent, Ričard Gir, Hali Beri, Hju Džekmen, Ema Stoun, Džerard Batler. Predstavljen je kao urnebesna komedija, ali bolji žanr u koji bismo ga smestili je horor. Film u kome Hju Džekmenu vise testisi oko vrata, nije vredan komentarisanja. Ono što nije jasno vezano za ovaj je film jeste to kako je režiser uspeo da okupi i ubedi istinske holivudske zvezde da igraju u ovom užasu od filma.

4. The Big Wedding

Uloge: Robert de Niro, Dajana Kiton, Robin Vilijams, Suzan Sarandon, Ketrin Higl. Ukratko, ne traćite vreme gledajući ovaj film koji bi trebalo da bude smešan, a to uopšte nije, a još i na sve to bez ikakve poente. Razvedeni roditelji koji se pretvaraju da su u braku u trenutku kada se njihov sin ženi jer odrđeni likovi iz filma kao posvećeni vernici smatraju da je razvod greh. Prepun predrasuda i nepotrebnih seksualnih scena, film je za izbegavanje.

5. Aloha

Uloge: Bredli Kuper, Ema Stoun, Bil Marej. Ema Stoun je u ovom filmu igrala pilota američke vojske koja ima četvrtinu havajskih i četvrtinu kineskih gena. Ukoliko bi malo bolje pogledali Emu, uočili bi da na njenom licu ne postoji naznaka pomenutog porekla, a da to ne bi moglo da se predstavi ni uz najbolju šminku. Znate kada vam neko kaže: Ma to ima samo na filmu. Sa druge strane kroz Bredli Kupera smo dobili jednu sentimentalnu priču o spašavanju domorodaca. Film je nejasan i u njemu se prepliće više različitih tema od kojih se nijedna na kraju ne završi.

6. How Do You Know

Uloge: Riz Viterspun, Oven Vilson, Džek Nikolson. Sada kada je u godinama, svaki film u kome se pojavi Džek Nikolson izaziva pažnju. Nažalost, uvek se smatra da mu je to i poslednji, a publika želi da još malo uživa u njegovoj maestralnoj glumi. Džek nije uspeo svojim imenom da izvuče ovaj film na površinu. Kritičari su ga pohvalili, ali su osuli paljbu na producente i režisera, smatrajući da su scenario za film pisali jedan dan.

7. Collateral Beauty

Reč je o, užasno patetičnom filmu u kojem Vil Smit tuguje za preminulom ćerkom tako što piše pisma apstraktnim konceptima Ljubavi, Smrti i Vremenu. Pokušava da iz gubitka otkrije značenje i lepotu života.  Ovaj film je u 2016. proglašen za najgori u toj godini.

screen-shot-2017-12-19-at-12-18-32-pm-1513703963 Stigao je prvi trejler za nastavak filma „Sikario“ landscape-1492713113-got17 Najbolje strane serije u 2017. 14407784-high-res-little-women-1511879943 Pogledajte trejler za novu mini-seriju po romanu „Male žene“ 2017collage Najbolji srpski filmovi ove godine · · ·