filmovi
KULTURA · film/TV

Privukli su pažnju jer su neobični, nesvakidašnji, potrebno ih je pogledati iz nekoliko uglova da bi se svaki njihov sloj uočio. Zajedničko im je da nisu klasična holivudska ostvarenja ma koliko zvučna imena Holivuda radili filmove. O njima se priča i nakon nekoliko godina, i čini se da mogu steći kultni status.

Kada pogledamo kinematografiju u poslednjih nekoliko godina, zaista je mnogo filmova prošetalo velikim i malim ekranima. Razlika je uglavnom u tome što su pojedini zaista prošetali a pojedini su tu da ostanu. Zajedničko još za filmove koje smo odabrali jeste to što su prepuni krvi. Bilo da su u pitanju filmovi koji govore o vampirima ili je krv osvetnička, oni se skroz crvene. A prvi od filmova koji bi mogao biti kultni jeste A GIRL WALKS HOME ALONE AT NIGHT (2014).
Film za sve one koji su previše kul za Twilight a vole krv i ujedanje. I vožnju skejtom. Radnja se dešava u iranskom gradu Bad City gde stanovnike prati usamljeni vampir.

Drugi film je BLUE RUIN (2013).
Ovaj film kao da je vulgarna verzija pesme Bad Blood koju izvodi Taylor Swift. Ovo je jednostavan i sjajan triler o čoveku koji na sebe preuzima osvetu kada sazna da će iz zatvora biti pušten čovek koji je ubio njegove roditelje. Ako kažemo da je uključen i pank koncert u celu priču oko osvete, shvatamo šta je sledeći krvavi film koji gledate.

ONLY LOVERS LEFT ALIVE (2013), fantastično vampirsko delo Jima Jarmuscha. Muzika u filmu je kul, stil oblačenja je fantastičan, svaki kadar ovog filma izgleda kao da će sad biti postavljen na Tumblr. Ciljamo da će se o ovom filmu pričati sledećih decenija.

HEAVEN KNOWS WHAT (2014) je film koji pokazuje kako izgleda mozak na drogama. Da, čujemo da je ovaj niskobudžetni film naslednik legendarnog filma Requiem for a Dreams. Film je rađen po istinitoj priči, što mu daje još veću važnost.

Svi filmovi se na malo drugačiji način nego što je to slučaj u njihovom žanru bave određenom tematikom. Zbog toga i jesu među filmovima koji bi mogli imati gomile sledbenika i postati kultni filmovi. Videćemo za koju deceniju.

seks Najbolje scene seksa u serijama La la Land Trejler za novi film Emme Stone i Ryana Goslinga je magičan Odred otpisanih Nabavite na vreme kartu za premijeru filma „Odred Otpisanih“ skadarlijski-kinematograf-blacksheep.rs_ (1) cover Skadarlijski kinematograf: Bioskop pod otvorenim nebom · · · ·