HAR_DM_FIRST LOOK RND F04
KULTURA · film/TV

Verujemo da ne možete da dočekate dolazak filma „Liga pravde“ u bioskope, al mi smo tu da vas podsetimo da ćete osim njega moći da uživate u još nekoliko zanimljivih naslova ove jeseni. Upoznajte se sa četiri takva filma u tekstu koji sledi.

LIGA PRAVDE

U današnjem običnom univerzumu postoje dva megafilmska univerzuma; MCU i DCEU. U prvom postoji 17 filmova, a u drugom govorimo o tek petom. Liga pravde bi trebalo da predstavi odmak od nolanizacije DC univerzuma u kome je sve dobijalo mračniju valerizaciju. Posle mračnih Supermena i Betmena, relativno šarenije Čudesne žene dolazimo do dugo očekivane žurke u kojoj verovatno svi imaju jednaki prostor osim onog koji je štampao pozivnice jer ga je Doomsday ubio na kraju prethodnog nastavka. U opštoj konfuziji najsigurnije je ne porediti DC i MARVEL i pokušati da se uživa u oba univerzuma.

Liga pravde spaja Čudesnu ženu, Betmena, Munju, Kiborga i Akvamena u želji da spasu čovečanstvo, naravno i ceo univerzum, od veoma opasnog negativca. Trejleri su odigrali odličnu ulogu u pripremi za pritajenu histeriju između Spajdermena, Tora i Poslednjih džedaja, tako da se očekuje malo drugačiji spektakl od onog na koji smo navikli s Osvetnicima. Mentor celokupnog DCEU Zak Snajder imao je porodičnu tragediju, tako da ga je tokom postprodukcije zamenio Džos Vidon, koji osvedočeno ume elegantno da unese elemente komedije tamo gde se najmanje očekuje. U tom smislu imamo tri velika očekivanja: da li će film ispuniti očekivanja, da li će se Supermen ipak pojaviti i da li će Betmen uspeti da zavede Čudesnu ženu jer se tenzija i te kako oseća. Samo još kad bi se Brus Vejn obrijao za sledeći sastanak.

Uloge: Gal Gadot, Ben Aflek, Ezra Miler, Džejson Momoa

Režija: Zak Snajder

Početak prikazivanja: 16. novembar

Blitz Film & Video Distribucija

STIGÔ ĆALE 2

Prošlo je već dosta vremena od kada je Vil Ferel urlao Maba Badžamba u Zulenderu 2 a od tada ga uglavnom gledamo kao neke nesigurne, smotane očeve gde se tek naslućuje istinski komičarski hipertalenat. Ovoga puta nastavljamo gde smo stali s Markom Volbergom koji je neuspešno želeo da povrati porodicu i pored svog buntovničkog emotivnog disbalansa. Ipak, ulozi za nastavak obećavaju i više nego dobru zabavu. Pojavljuju se ćalevi ćalci. Očekivano, Mel Gibson i Džon Litgou, a sve se događa oko Božića. Sada treba da shvatimo koliko smo bili dobri očevi i da li smo uopšte spremni za ovu, poslednju avanturu modernog sveta.

Obećanje za mnogo smeha i prosutih naćosa…

Uloge: Mark Valberg, Vil Farel, Mel Gibson, Džon Litgou

Režija: Šon Anders

Početak prikazivanja: 23. novembar

Taramount film

DAH ŽIVOTA

Ozbiljna melodrama koju je režirao Endi Serkis, osvedočeno najbolji motioncapture glumac na svetu koga znamo više kao Goluma, King Konga ili šimpanze Cezara nego po njegovom licu i delu. Ovoga puta Serkis pokazuje sentiment i romantiku svoje duše u inspirativnom i afirmišućem filmu o pobedi nad strašnom bolešću. Glumačka podela i insistiranje na autentičnosti biografske priče pred Serkisa su stavili težak zadatak, međutim, humanost i borba za dokazivanje iste na kraju se isplati. Ovo vreme opšteg odsustva empatije zaslužuje ovaj film.

Uloge: Endrju Garfild, Kler Foj, Dajana Rig, Tom Holander

Režija: Endi Serkis

Početak prikazivanja: 14. decembar

Blitz Film & Video Distribucija

PADINGTON 2

Neočekivano uspešan izvornik u kome je glavni lik, omiljeni antropomorfiorni medved iz britanske slikovnice, obezbedio nastavak avanture. Ovog puta srećni Padington uživa u novoj porodici i pokušava da obraduje omiljenu tetku poklonom za rođendan. Međutim, treba se potruditi za isti, pogotovo ako je glavni negativac Hju Grant. Očekujte praznik sinhronizacije.

Uloge: Hju Grant, Brendan Glison, Hju Bonvil, Seli Hokins

Režija: Pol King

Početak prikazivanja: 7. decembar

Blitz Film & Video Distribucija

Matilda Top 10: Retro-šik ruski filmovi Kralj Džulijen na Minimaxu Omiljeni lemur kraljevskog porekla na dečjem kanalu Minimax theroadmovie_onesheet_webcover Potpuno ludilo sa ruskih puteva u trejleru za dokumentarac „The Road Movie“ Filmovi Za svakog ponešto: “Matilda”, “Ubistvo u Orjent Ekspresu” i “Opasne mame 2” · · · ·