20 stopa do zvezda
KULTURA · film/TV

Retka zverka u lokalnim multipleks bioskopima je ovaj izvanredan dokumentarac o veličanstvenoj fusnoti muzičke produkcije – pratećim vokalima od zlatnog doba šezdesetih i sedamdesetih do danas. Kroz nekoliko paralelnih priča afroameričkih devojaka i žena saznajemo ličnu račvastu stazu posutu ružinim laticama ali i trnjem.

Najpoznatiji i najindikativniji primer je Darlin Lav koja je pevala s većinom velikih zvezda i čak dobila priliku za kratku solo karijeru zahvaljujući Filu Spektoru, pa čak i pet minuta na filmu kao supruga Denija Glovera u serijalu Leathal Weapon. Ipak, centralni deo i magnovenje da se naježite jeste rekonstrukcija snimanja Stones klasika Gimme Shelter uz raskošnu vokalnu igru Meri Klejton.

Videvši veličanstvene trenutke ovih pevača iz drugog plana uz Džoa Kokera, Dejvida Bouvija, Stinga, Tinu Tarner, Stonse, Brusa Springstina, prisustvujemo paralenoj istoriji rokenrola u kome su sadržani istinski mitovi o ljubavi prema muzici bez egomanijačkih bravura velikih pevača. Kao što kažu, rat dobijaju mali ljudi – vojnici – neznani junaci, a ne generali i maršali. Dirljivo i esencijalno.

Pogledajte trejler za "Igre gladi: Mockingjay" Pogledajte trejler za „Igre gladi: Mockingjay Pt.1″ Chef U bioskopima: „Kuvar“ Transformers U bioskopima: „Transformersi – Doba izumiranja“ Ko preživi, pričaće Filmska recenzija: Ko preživi, pričaće · · ·