Kurir
KULTURA · film/TV

Debi film Dejvida Grovića – „Kurir‟, kao da je izašao iz sredine devedesetih i predstavlja bizaran spoj Brajena de Palme i pre svega Džona Dala („Red Rock West‟). Stereotipnu radnju (posao koji ne može da krene loše, koji kreće loše, malo primitivno mesto, neplanirani leševi, smotani ubica, agresivni mafijaški bos, „sve žene su kurve‟ više puta spominjana rečenica u filmu) predvode tri prilično stereotipna ali ingeniozno talentovana glumca: Džon Kjuzak, Krispin Glover i Robert de Niro uz stereotipno pojavljivanje hispano, privlačne kurtizane s ljudskim likom (Rebeka da Kosta) zbog koje zaplet sklizne u stereotipna iznenađenja.

U tom smislu, ovaj film je eksces epohe, jer konzervativni ljubitelji tradicionalističkih trilera ne idu u bioskop, a glumačka imena nisu inspirativna uobičajenom ljubitelju kokica i velikog platna. Čak i nihilistička i mizantropska atmosfera nije u stanju da ovaj (inače solidan) film smesti u očekivani žanrovski obrazac neo noara.

Godzila U bioskopima: „Godzila“ Loše komšije Filmska recenzija: Loše komšije Chef Pogledajte trejler za film „Chef“ Tišina u božijoj kući Dokumentarni četvrtak: Tišina u božijoj kući · ·