best_SBgr3
KULTURA · film/TV

Švedski reditelj Lukas Mudison je tokom svoje spore ali dragocene karijere prošao fazu lokalnog i globalnog snimajući začudne kritike postkapitalističkog društva („Mamut‟) ili tragične osvrte na trgovinu adolescenata („Ljilja 4Ever‟).

Skoro dve decenije posle velikog međunarodnog uspeha sa Fucking Amal, Mudison se vraća maloj, skoro kevinsmitovskoj priči, smeštenoj na početak osamdesetih u Stokholmu, gde tri tinejdžerke-autsajderke pokušavaju da osnuju pank bend sukobljavajući se kako s nerazumevanjem porodice, tako i s nezrelim i nezainteresovanim vršnjacima koje više zanima aktuelni tehno pop ili hevi metal.

Kao i sam Mudison, devojke se suočavaju s principima radikalnog levičarskog bunta uz predanost hrišćanskim vrednostima. U tom zamešateljstvu, Mi smo najbolje (po stripu Mudisonove supruge Koko) jedan je od najneočekivanijih, najšarmantnijih, najduhovitijih i najboljih filmova u prednovogodišnjem Beogradu koji i sam zaslužuje ovaj i ovakav film zbog raznih sličnih okolnosti.

Hobit Filmska recenzija: „Hobit: Bitka pet armija“ foto5 Premijera prvog srpskog 3D filma „Peti leptir“ u Sava Centru Filmovi bolji od knjiga Filmovi koji su bolji od knjiga Pride Festival novog britanskog filma “Film and Chips” u deset gradova širom Srbije