Plan bekstva 2
KULTURA · film/TV

Bioskopski repertoar će ovog leta biti u znaku akcionih filmova. Ostvarenja kao što su „Nemoguća misija: Razilaženje“, „Plan bekstva 2“ i „Sikario 2: Ratnik“ će imati svoje premijere u julu. Osim njih, na repertoaru će se naći i film „Mama Mia! Idemo ponovo“, dugoočekivani nastavak popularnog mjuzikla sa hitovima grupe ABBA, koji će sigurno obradovati ženski deo populacije.

Saznajte kada će ovi filmovi početi da se prikazuju i šta možete da očekujete od njih u tekstu koji sledi…

NEMOGUĆA MISIJA: RAZILAŽENJE

Kada je pre 22 godine veliki Brajan De Palma dobio posao da radi rimejk popularne kemp TV serije Nemoguća misija, sigurno nije mogao da pojmi da će franšiza potrajati još pet nastavaka. Itan Hant je postao kopile Bond/Born milenijumske distorzije akcionog filma. Iako je vremešni Tom Kruz i dalje apsolutni i neprikosnoveni razlog zbog čega sve ovo još uvek traje, ipak stranputice u kojima se nalazi moderni svet diktiraju dinamiku nastavaka.

Smenjuju se atraktivni lokaliteti i načini na koje Hant/Kruz rešavaju međunarodne krize. Iako negativci najviše duguju znamenju ekscentričnog naučnika Dr Noa iz prvog Bonda, politički imperativi su ti koji najviše utiču na radnju. Kako je u poslednjoj epizodi Alek Boldvin postao gazda tajnog odeljka NSA kojima pripadaju Hant i ekipa, ulozi su skuplji i snažniji i opet obigravamo oko emotivnih ucena bilo da je u pitanju supruga (Mišel Monahju) ili simpatija (Rebeka Ferguson). Ostatak ekipe je manje-više isti, Ving Rajmz i Sajmon Peg. Grad je Pariz, ima i snežnih planinskih vrhova, veličanstvenog bekstva glavnog negativca i sveta na ivici propasti. Međutim, zar nije svaki deo ovog serijala pričao baš o kraju sveta?

TARAMOUNT

Početak prikazivanja: 26. jul

PLAN BEKSTVA 2

Postoji legenda da Stalone za razliku od Švarcenegera, nije snimio loš film. Osim ako ste hejter. U svakom slučaju, Plan bekstva 2 prati našeg omiljenog poznavaoca robijaških pregalaca, ili najboljeg turističkog vodiča za poznavanje najokorelijih zatvora od Guantama do Zabele. Posle Švarcija, tu je Dejvid Bautista, trenutno najzabavniji sportista/glumac u univerzumu, i glavni zaplet je povratak u Had. Veliko poštovanje za Staloneovu strast prema žanru koji ga je stvorio i publici koja očekuje od njega upravo ono što im on isporučuje. Adrenalin.

BLITZ FILM & VIDEO

Početak prikazivanja: 12. jul

MAMMA MIA! IDEMO PONOVO

U godini kada je i originalna ABBA rekla DA, nečemu što je oduvek trebalo da bude NE, stiže nam i brži, bolji i jači nastavak. Prirodno, ovo će biti leto Abiške i njenih novih i starih hitova. Ovoga puta se vraćaju stari likovi ne bi li proslavili trudničko Amande Sejfrid, međutim, glavni narativni trik je ogromantan flešbek u kome treba da vidimo kako je lik koji tumači Meril Strip stigla od studija u Parizu do zavodljivog grčkog ostrva Kalokeri baš 1979. i kako je začeta mala Sofi u vreme kad joj je majka bila u vezi s tri muškardina Brosnan/Skasgard/Firt. Posebno zadovoljstvo je pojava mlađane Šer u ulozi majke Meril Strip, kao i žurka koja je bar sto puta zabavnija nego u izvornoj verziji. Posebni šlag na torti je što se u ulozi scenografije pojavljuje zavodljivi otok Vis. Ko propusti ovaj film, nek mu po ceo dan u kancelariji svira ABBA golden hits.

TARAMOUNT

Početak prikazivanja: 19. jul

SIKARIO 2: RATNIK

Možda izvornik nije imao velike ambicije, pored nesumnjivog kvaliteta, ali u pitanju je jedan od najboljih i najmračnijih predstavnika žanra koji u fokusu ima trgovinu drogom na američko-meksičkoj granici. Kako se u međuvremenu radikalizovala politička klima koja traži potpuno zatvaranje granice velikim zidom, tako drugi deo eskalira još više u globalni i lokalni psihološki mrak. Kako nacionalni tako i lični. Džoš Brolin se vraća kao ekscentrični američki policajac, međutim, ovog puta je fokus na Benisiju del Toru čija poslovična ali i brutalna ambivalentnost mora da postavi jasan identitet. Ovako bi trebalo da izgleda druga sezona „True Detective‟.

BLITZ FILM & VIDEO

Početak prikazivanja: 19. jul

ufo-trailer Džilijan Anderson nije završila sa vanzemaljcima mc3 Netflix pravi seriju prema romanu „Deca ponoći“ saoirse-ronan-emma-stone-1530299895 Rimejk filma „Little Women” okuplja najveće zvezde današnjice fantastic-beasts-main 10 uzbudljivih filmova koje očekujemo do kraja 2018. · · · ·