cover1
KULTURA · film/TV

U mesecima Festa, koncentracija izvrsnih filmova je indikativna. Još jedan žanjalac velikih međunarodnih nagrada jeste film „Mladost‟ Paola Sorentina, osvedočenog drugara Emira Kusturice i reditelja koji ume da se referiše na pop kulturu („Ovo mora da je mesto‟, „Velika lepota‟).

U pitanju je sumrak života dva velika umetnika (Kejn, Kajtel) koji i dalje pokušavaju da stvore autentičnu umetnost, kako na lokalnom tako i na globalnom nivou. Daleko od Viskontijevog Smrt u Veneciji, Mladost je žovijalan, melanholičan i intuitivan film, ali nepredvidljiv kao i starost glavnih junaka. Osim toga, u pitanju je film za sve generacije jer se ne zadržava samo na penzionerskoj interesnoj grupi. Sam Majkl Kejn (83) nedavno je izjavio da mu je ovo najbolji film u kome je igrao. Godine preispitivanja i sagledavanja vremena koja se vratit’ neće nikada nisu bile poetičnije i direktnije kao u ovom Sorentinovom filmu (45).

Janis 44. Fest u Parobrodu: Film „Dženis“ Ejmi Berg i prateći program Spotlight Oskar 2016: Sinoć su dodeljene nagrade Američke filmske akademije Pripremite se za nastavak filma "Alisa u zemlji čuda 2" Pripremite se za nastavak filma „Alisa u zemlji čuda 2″ Automatski nacrt Animirani film „Sava: Mali ratnik velikog srca“ od danas u bioskopima ·